Hem > Ekonomi, Ryssland > Invandring kritiserades på Gaidar Forum

Invandring kritiserades på Gaidar Forum

januari 13, 2017

Rysslands vice socialminister Olga Golodets kritiserade massinvandringen på Gaidar Forum, som samlar deltagare från den politiska och ekonomiska eliten. Hon sade att invandrarnas arbete minskar den teknologiska utvecklingstakten.

– Dessa människors arbete är inget plus för oss, deras arbete är ett minus. Och tyvärr stimulerar sådan politik inte arbetsgivare att investera i teknisk utveckling, det minskar vårt tempo att gå över till så kallade högeffektiva arbetsplatser.

Enligt Golodets arbetar några miljoner människor från flera länder i Ryssland och de flesta av dem tar lågkvalificerade jobb.

– I Ryssland arbetar enligt flera uppskattningar omkring sju miljoner människor från andra länder. Och det är i första hand människor som tar lågkvalificerade jobb, sade Golodets.

Trots att Ryssland inte har bidragsinvandring leder invandringen till stora samhällskostnader.

– En så stor mängd migranter som tar lågkvalificerade jobb ger oss som stat mycket stora sociala kostnader, det vill säga att vi betalar för dem – vi betalar för utbildningen till invandrarnas barn.

Förutom detta meddelade hon nödvändigheten att ”ta en klar och tydlig kurs mot att vägra ta emot lågkvalificerad och lågavlönad arbetskraft”.

Länk

Annonser
Kategorier:Ekonomi, Ryssland
%d bloggare gillar detta: