Hem > Europa, Religion, Samhälle > Dagis och skolor som ”skyddar barn mot homosexualitet” ska öppnas på Cypern

Dagis och skolor som ”skyddar barn mot homosexualitet” ska öppnas på Cypern

november 13, 2016

Cyperns ärkebiskop Chrysostomos II överväger att starta dagis och skolor som ska ”skydda barn mot homosexualitet”. Detta meddelade han i en privat tevekanal. Redan nästa år räknar den cypriotiska kyrkans överhuvud med att öppna 10 dagis och lågstadieskolor. Inom två år ska två grundskolor startas. Inom sex år ska en skola med anti-gay-inriktning startas för äldre skolbarn.

– Vi kommer att ge Cyperns barn en mönsterutbildning, vi kommer att påvisa utvecklingsriktningen och göra allt för att de ska bli bra människor och fullvärdiga personer som hjälper detta land, sade Chrysostomos.

Den ortodoxa ledaren har beskrivit homosexualitet som ”en avvikelse från normen och en synd”. ”Det är inte någonting normalt, det är onaturligt”, sade Chrysostomos.

På frågan om hur han ska prata om homosexualitet med de äldre skolbarnen som kanske själva är homosexuella svarade ärkebiskopen följande: ”Jag ska säga er att människor måste börja kämpa… Vid någon punkt måste en människa lära sig känna skam och börja lära sig att överkomma dessa anomalier”.

Länk

Annonser
Kategorier:Europa, Religion, Samhälle
%d bloggare gillar detta: