Hem > Europa, Religion, Samhälle > Planen att eliminera den grekiska identiteten har satts i gång

Planen att eliminera den grekiska identiteten har satts i gång

november 7, 2016

Athens ärkebiskop underströk återigen att Greklands premiärminister Alexis Tsipras vid ett möte mellan den grekiska kyrkans ledning och Greklands regering gav garantier för att detta läsårs läroböcker inte ska användas för religösa studier och att ämnet endast ska reformeras efter överenskommelse med kyrkan, rapporterar Agionoros.

Greklands utbildningsminister Nikos Filis, som även deltog i mötet, underströk att han kommer att ställa sig bakom denna ståndpunkt. ”Problemet är att Filis är en inkonsekvent person: han säger en sak på kvällen och en annan sak på morgonen. Naturligtvis är det mycket svårt att förvänta sig goda resultat av ett samarbete med honom, noterade ärkebiskopen.

Ärkebiskopen betonade att i en situation där ”grunderna för vår utbildning, traditioner och historia störtas omkull” har kyrkan rätten att höja sin röst och försvara sin ståndpunkt.

Angående byggandet av en moské i Aten sade ärkebiskopen: ”Hur kommer den här moskén att bli? Kommer det att bli en plats för bön eller undervisning? Det kommer att bli en orsak till en inre konflikt i den muslimska världen. Vi måste vara vaksamma.”

När han pratade om faran med islamiseringen av Grekland, sade den grekiska kyrkans överhuvud: ”Det här är ett försök att ändra Greklands identitet av för oss kända maktcentra. Vårt land går på vägen som leder till avkristnande och eliminering av den grekiska identiteten. De som inte är medvetna om denna fara är i ett tillstånd av lycksalig okunskap medan de som implementerar denna plan glatt gnuggar sina händer.

Länk

Relaterat:
EU genomför planen att avkristna Europa

Annonser
Kategorier:Europa, Religion, Samhälle
%d bloggare gillar detta: