Hem > Europa, Religion > Homosexattack mot ärkebiskop

Homosexattack mot ärkebiskop

november 3, 2016

Den cypriotiska homosexlobbygruppen ACCEPT anser att ärkebiskopen Chrysostomos sprider hat och kräver en utredning om hans uttalande om att vilja skapa skolor som lär barn traditionell ortodox moral.

I en tv-intervju sade ärkebiskopen att kyrkan funderar på att skapa sitt eget skolsystem under de närmaste åren. Kyrkoledaren kallade homosexualitet för ”en villfarelse och en synd”, och sade också:.”Det är inte någonting normalt. Det är onaturligt.” Han påpekade också att de föreslagna skolorna kommer att ha som mål att skapa rättskaffens medborgare och ”styra barn bort från homosexualitet.”

Homosexlobbyorganisationen ACCEPT svarade att de kommer att lämna in en polisanmälan om främjande av hat med avseende på sexuell läggning och könsidentitet. En polisanmälan ska också lämnas in mot TV-stationen för ”främjande av rasistiska meddelanden och hatpropaganda”.

Ortodoxa kyrkans röst respekteras på Cypern även om EU har tvingat landet att se över sin ”lagstiftning om mänskliga rättigheter”.

I denna veva avslöjade ACCEPT sin totala okunskap om ortodoxin: ”Moral och tro har ingenting att göra med sexuell läggning, könsidentitet eller sexuella egenskaper, och en person kan både vara HBTQ och samtidigt följa Guds väg och hans lära. Låt oss dessutom inte glömma att kyrkan själv skapades, utgjordes och representerades av folk med sina egna passioner.”

Medan gruppen propagerar för omoraliska livsstilar anklagas ärkebiskopen för att ha använt ”hatretorik”. Ärkebiskop Chrysostomos fokuserade istället på vägen till frälsning för alla. Han fastslog i ett tal till studenter med homosexuell identitetsuppfattning att han skulle ”berätta för dem att människor borde lära sig hur man kämpar” med samma ansträngning som alla ortodoxa kristna vilka följer Kristus livsbana.

Länk

Annonser
Kategorier:Europa, Religion
%d bloggare gillar detta: