Hem > Europa, Religion > EU genomför planen att avkristna Europa

EU genomför planen att avkristna Europa

oktober 30, 2016

Atens ärkebiskop Hieronymus besökte den grekiska ön Agios Efstratios, som gränsar mot Turkiet, och talade till lokalborna.

– I Bryssel fortsätter genomförandet av planen att avkristna Europa. Vi måste vara vaksamma, sade den grekiska kyrkans företrädare enligt Agionoros.

Enligt ärkebiskopen ”har historien visat att när vi har stått enade har ingenting kunnat besegra oss. Vi har övervunnit alla svårigheter. Det är endast alla tillsammans, genom att stödja varandra, som grekerna har övervunnit svårigheter.

Det är inte första gången som ärkebiskopen kritiserar EU. I maj 2015 sade han:

– Våra förhållanden till Europa, andliga, ekonomiska och andra former av krisen tömde och fortsätter att tömma det grekiska folket. Fattigdom, arbetslöshet, frånvaron av säkerhet, de höga levnadskostnaderna, frånvaron av respekten för människan tenderar att bli förhärskande i vårt samhälle.

– Det värsta är att den europeiska upplysningens eko och avloppsvatten har spritts överallt. De stöter bort allt hälsosamt och ansvarsfullt som har bevarats i vårt land.

”[S]pråk, historia, familj, äktenskapets institution, skola och utbildning befinner sig hela tiden i skottgluggen”, enligt ärkebiskopen.

– Våra ”vänner” i Europa, drar nytta av Greklands svåra ekonomiska situation… de kommer att sträva efter att fördärva det grekiska samhället på alla sätt. De kommer börja med våra skolor.

– Det mest tragiska är att våra fiender inte längre är långt borta, utan mitt i bland oss. Vi kan se det och känna det.

– Men om de verkligen har gjort åẗaganden och utarbetat planer på att förändra vårt samhälle – nedvärdera vår historia och våra traditioner, riva ner familjens grund och påtvinga oss perversa idéer, degradera vårt språk ytterligare och visa förakt för vår storslagna kultur, hemland och heliga platser – om allt detta ingår i långivarnas krav på den grekiska regeringen så ska vi alla (hierarkier, präster, folk) bli ett fäste och en stark mur att stå emot detta.

Länk

Annonser
Kategorier:Europa, Religion
%d bloggare gillar detta: