Hem > Ryssland > Frisersalong klipper inte homosexuella

Frisersalong klipper inte homosexuella

september 25, 2016

Frisersalongskedjan Central Barbershop i Sankt Petersburg har tagit beslutet att inte klippa homosexuella. Tidningen Novaja Gazeta ringde upp en av salongerna och försökte få en förklaring:
— Ni skriver att ni inte tillåter personer med en icke-traditionell sexuell läggning att komma in i salongen, stämmer det?
— Ja, absolut, det stämmer. Den regeln gäller vår salong.
— Men varför?
— För att våra regler är sådana.
— Och hur vet ni vem som har en traditionell läggning och vem som inte har det?
— Vi gör så här att ni bokar en tid och när ni kommer så ska jag berätta mer. Men inte på telefon.

Grundaren av frisersalongskedjan, Michail Korets, förklarade i radio Baltika beslutet med att han har ”obehagliga erfarenheter av den här gruppen av människor”.

”Det här saken oroar mig eftersom det är många bögar och lesbianer här omkring. Jag har obehagliga erfarenheter av den här gruppen av människor, och jag skulle inte vilja se dem i mina salonger. Det är skrämmande att de är överallt. Men detta är inte homofobi eftersom de homosexuella har sina egna platser där de kan och vill vara”, sade Korets.

Han sade att frisörerna kommer att neka bögar ”på ett milt sätt”: ”Troligast kommer vi helt enkelt att hänvisa till tidsbrist och att våra frisörer är upptagna. Vi kommer inte kasta ut någon utan vidare, men vi kommer att säga till dem att återkomma imorgon. På nattklubben kastar en face control inte ut er, de säger bara att det inte finns plats. Vakterna hittar alltid en anledning att neka en varsamt”.

På frisersalongen är det även förbjudet att ”införa eller förtära spritdrycker” samt för ”kvinnligt kön” att bevista platsen.

Länk

Annonser
Kategorier:Ryssland
%d bloggare gillar detta: