Hem > Kriminalitet, Ryssland > Liberal aktivist knivskar flickvän

Liberal aktivist knivskar flickvän

september 14, 2016

Den världskända liberala aktivisten Maxim Kormelitskij, 21, har gripits för mordförsök på sin före detta flickvän. Hon gjorde slut med “revolutionären” efter att ha tröttnat på att betala för hans alkoholmissbruk.

Den tidigare aktivisten för det liberala partiet Parnas ungdomsförbund greps efter att ha tillfogat en 18-årig kvinna mycket svåra skador. Enligt uppgifter från förundersökningen högg han sin flickvän mer än tio gånger med en kniv i magen och halsen efter att hon hade vägrat att återuppta förhållandet. Kvinnan vårdas nu på en intensivavdelning i Berdsk utanför Novosibirsk i Ryssland. Överfallet skedde den 11 september.

Kormelitskij är tidigare dömd för knivmisshandel, spridande av extremistiskt material och för att ha planterat en bombattrapp. I januari i år dömdes Maxim till ett år och tre månaders fängelse för att spridit hets mot kristna som deltog i en religiös ritual. I dagarna skulle han ha blivit förflyttad. Under olika tider i sitt liv har Kormelitskij varit skinhead, antifa, liberal och kosack. På sin sida på Instagram har han tidigare postat ett foto på en blodig hand med en kniv.

Den 18-åriga kvinnan är hans raka motsats. Hon avslutade skolan med toppbetyg och har kommit in på ett tekniskt universitet. Hennes framtid bedömdes som ljus.

I den västerländska världspressen har den liberala aktivisten Maxim Kormelitskij beskrivits som en vanlig ung man som aningslöst råkade sprida en kommentar på internet.

Länk
Länk

Annonser
Kategorier:Kriminalitet, Ryssland
%d bloggare gillar detta: