Hem > Ryssland > Fler vita slavar befriade från sina muslimska ägare

Fler vita slavar befriade från sina muslimska ägare

augusti 3, 2016

Organisationen Alternativa som arbetar med att befria slavar har fritagit vita slavar vid tre tillfällen den senste tiden i den muslimska delrepubliken Dagestan i södra Ryssland.

Fall I
En rysk familj från Volgograd har befriats från slaveri i Dagestan i södra Ryssland. Nikolaj Strelkin, hans fru och lilla dotter hölls ofrivilligt i ett fähus. Mannen hade sedan december 2015 blivit tvingad att arbeta som herde vid byn Koktiubej i Dagestan. Hans slavägare tog ifrån honom hans dokument och betalade inte ut någon lön.

Nikolaj lyckades ringa sina släktingar i Volgograd på en mobiltelefon och be dem att hjälpa honom hem. Släktingarna vände sig i sin tur till organisationen Alternativa som åkte till den utpekade platsen. Ägaren var dock inte beredd att släppa sina slavar. Några stora och grova män omringade aktivisterna. Handgemäng utbröt och aktivisterna blev tvungna att fly. Tillsammans med polis lyckades de sedan befria familjen. Volontärerna skickade sedan familjen till Volgograd med buss. Åtal väntar ägaren.

Nikolaj Strelkin, som kommer från Volgograd, hamnade i Kaukasus redan 2011 när han började arbeta på en bondgård i Tjetjenien. Sedan arbetade han på en tegelfabrik nära Kizljar i Dagestan.

Fall II
Aktivster i organisationen Alternativa har befriat ännu en vit slav i Kaukasus. Jevgenij Kudrjasjov arbetade på en tegelfabrik i fyra månader som slav och behandlades sämre än hundarna. Han kom till Moskva från Saratov i jakten på jobb. En bekant vid namn Magomed (Muhammed på flera språk i Kaukasus) lovade att fixa ett välbetalt jobb åt honom i Kaspijsk i Dagestan. Jevgenij är till yrket en erfaren chaufför. Magomed bjöd hem honom till sig och behandlade honom mycket väl och lovade honom jobb som traktorförare. Direkt vid ankomsten till Dagestan tog man ifrån honom hans dokument och tvingade honom att jobba i fabriken. Efter två månader lyckades han i smyg få kontakt med sin syster i Saratov. Men istället för att försöka lämna Dagestan bestämde han sig för att vänta på sin lön.

Efter två månader började ett än värre helvete. Han och andra slavar fick inte ta ett steg utan övervakare, inte ens till toaletten. Han blev vittne till en misshandel av en kvinna som ville lämna fabriken. I rummet intill hörde han hur man skrek på dem som försökte fly. De kom ut misshandlade och skräckslagna. Han blev också vittne till hur de förde bort folk. Ingen vet vart eller vad som hänt med dem. Varje fråga eller invändning resulterade i hot om våld.

Jevgenij arbetade från morgon till kväll utan att få betalt. När han blev svårt sjuk kunde han inte ens fråga efter medicin. De kallade inte sina slavar vid sina namn utan order gavs via visslingar till slavarna.

Javgenij lyckades till slut ringa sin syster och be om hjälp. Systern vände sig till Alternativa som fick ut honom från fabriken.

Fall III
Aktivister har befriat ytterligare en slav i Dagestan. Sergej Polikarpov från delrepubliken Komi i norra Ryssland lurades till Moskva i oktober 2015 efter att ha lovats jobb. Direkt när han steg av bussen skickades han till norra Dagestan.

Under sin tid som slav utsattes Sergej för svält. Han fick mat en gång var tredje till var femte dag. Oftast var det makaroner, gröt, lite bröd och vatten. Slavarna blev slagna för minsta lilla fel. och var tvungna att sova på en bädd i ett skjul och tvätta sig under en slang som användes för att fylla på vatten för djuren. De var tvungen att arbeta från morgon till kväll utan uppehåll.

Först efter åtta månader började Sergej förbereda sig för att fly från mardrömmen. Anledningen till att det tog så lång tid var att det inte finns några orienteringsmärken på stäppen. När Sergej flydde sökte de efter honom med flera bilar. Han gömde sig i ett buskage och gick bara på nätterna. Efter en vecka utan mat kom han fram till en huvudväg.

Där fångade andra slavägare honom och förde honom till en by i Dagestan. Där fortsatte svälten och förnedringen. Han blev räddad efter att ha lyckats skicka ett e-mail till aktivisterna. Ägarna hade lämnat honom med en telefon utan en summa att ringa för för att kunna kontrollera hans rörelser. Men Sergej visste att det finns en funktion för att begära pengar på kontot.

Aktivisterna plockade upp Sergej vid byns moské. På grund av utmattning kunde han knappt prata eller stå på benen. Idag är han tillbaka i Uchta i Komi där han bor med sin vuxna dotter.

KP
KP
KP

Annonser
Kategorier:Ryssland
  1. parfal
    augusti 9, 2016 kl. 8:50 e m

    Detta är Sveriges framtid.

  1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: