Hem > Kriminalitet, Ryssland > Muslimer höll vit familj som slavar

Muslimer höll vit familj som slavar

augusti 2, 2016

En vit familj från Volgograd har befriats från slaveri i den muslimska delrepubliken Dagestan i södra Ryssland. Nikolaj Strelkin, hans fru och lilla dotter hölls ofrivilligt i ett fähus, detta meddelade organisationen Alternativa som arbetar med att befria slavar. Mannen hade sedan december 2015 blivit tvingad att arbeta som herde vid byn Koktiubej i Dagestan. Hans slavägare tog ifrån honom hans dokument och betalade inte ut någon lön.

Nikolaj lyckades ringa sina släktingar i Volgograd på en mobiltelefon och be dem att hjälpa honom hem. Släktingarna vände sig i sin tur till organisationen Alternativa som åkte till den utpekade platsen. Ägaren var dock inte beredd att släppa sina slavar. Några stora och grova män omringade aktivisterna. Handgemäng utbröt och aktivisterna blev tvungna att fly. Tillsammans med polis lyckades de sedan befria familjen. Volontärerna skickade sedan familjen till Volgograd med buss. Åtal väntar ägaren.

Aktivisterna har tidigare befriat flera vita människor från slaveri i Dagestan.

Nikolaj Strelkin, som kommer från Volgograd, hamnade i Kaukasus redan 2011 när han började arbeta på en bondgård i Tjetjenien. Sedan arbetade han på en tegelfabrik nära Kizljar i Dagestan.

Länk

Relaterat:
Tusentals människor kidnappades i Nordeuropa och såldes som slavar i Centralasien

Annonser
Kategorier:Kriminalitet, Ryssland
%d bloggare gillar detta: