Hem > Europa, Kriminalitet > Ung man överföll två äldre kvinnor

Ung man överföll två äldre kvinnor

juli 21, 2016

En ung utländsk man överföll två äldre kvinnor i staden Pisek i Tjeckien. Händelserna inträffade i lördags vid en livsmedelsaffär.

Det första offret blev en 52-årig kvinna. Mannen överföll henne vid affären och drog iväg henne. Kvinnan lyckades först slita sig loss men mannen grep tag i henne på nytt och släpade in henne i en före detta kasern. Där inne hotade han offret och försökte tvinga henne till sexuell handlingar.

En äldre man som arbetade i närheten hörde kvinnans skrik och kom till hennes hjälp. Förövaren flydde men kom tillbaka och hotade mannen med en kniv. Efter en kort ordväxling flydde gärningsmannen i en okänd riktning.

Därefter försökte han råna en 61-årig kvinna. Han slog henne några gånger i huvudet och försökte rycka åt sig hennes väska. Men detta avbröts av mannen, som hjälpte den första kvinnan, och hans arbetskollegor som grep brottslingen.

Den gripne utlänningen riskerar upp mot 10 års fängelse för försök till våldtäkt och dödshot. Tjeckisk polis har inte velat uppge ursprung eller medborgarskap.

Länk

Annonser
Kategorier:Europa, Kriminalitet
%d bloggare gillar detta: