Hem > Europa, Religion > Nya moskéer öppnas i Grekland

Nya moskéer öppnas i Grekland

juli 6, 2016

Enligt turkiska medier ska Grekland den närmaste tiden öppna rekordmånga moskéer som delfinansieras av Turkiet. Greklands utbildningsminister Nikos Filis tillkännagav starten på ett program för att legalisera ett tiotal illegala källarmoskéer, buddhisttempel och bönehus tillhörande andra religioner.

Turkiet gav Grekland en lista över 19 moskéer som turkarna kräver ska öppnas inom den närmaste framtiden. Det handlar om moskéer i Aten, Thessaloniki, Kavala, Larissa, Didymoteicho, Nauplion, Trikala, Ioannina, Monemvasia, Kastoria och på öarna Rodos och Kos.

Greklands premiärminister Alexis Tsipras meddelade under sin visit i Strasbourg att man redan har börjat bygga en moské i Aten. Man ska också öppna den första muslimska kyrkogården och legalisera tre olagliga moskéer i huvudstaden och i Thebe.

Utbildningsminister Nikos Filis underströk att det bor muslimer från många olika länder i Grekland och att allmänna platser ska ställas till förfogande i Aten för muslimer så att de kan be där under Ramadan.

Länk

Annonser
Kategorier:Europa, Religion
%d bloggare gillar detta: