Hem > Europa, Flykingpolitik, Ryssland > Tysk familj som protesterade mot invandringspolitiken och förföljs av myndigheterna får inte uppehållstillstånd i Ryssland

Tysk familj som protesterade mot invandringspolitiken och förföljs av myndigheterna får inte uppehållstillstånd i Ryssland

juni 21, 2016

 

En tysk familj på nio personer, som flytt till Ryssland av politiska skäl, bor sedan en månad i en bil i Moskva. Ryska motsvarigheten till migrationsverket avslog deras asylansökan. Familjen måste nu återvända till sitt hemland Tyskland.

Familjen Griesbach blev tvungna att fly till Ryssland efter att ha hotats av den tyska socialtjänsten. De flydde sin hemstad Halle efter att ha blivit hotade för att deltagit i demonstrationer mot massinvandringspolitiken.­ I förra veckan avslog det ryska migrationsverket familjens ansökan om att få flyktingstatus.

– Vi bad Ryssland om hjälp. Vi ansökte om flyktingstatus så fort vi hade kommit hit. Men eftersom det inte är krig i Tyskland fick vi avslag. I vårt hemland sålde vi allt innan vi åkte till Moskva. Men vi tänkte att det kommer att gå bra för oss. Visumet gick ut efter nio dagar och nu kommer de att skicka tillbaka oss, sade Inessa Griesbach till Life.

Familjen på fem vuxna och fyra små barn bodde tidigare på ett vandrarhem i Moskva. Men pengarna tog slut och de bor sedan en månad i en minibuss.

Life

Facebook

Annonser
%d bloggare gillar detta: