Hem > Kriminalitet, Religion > Homosexaktivister vandaliserade kristen egendom

Homosexaktivister vandaliserade kristen egendom

maj 17, 2016

Tio homoaktivister sitter häktade för skadegörelse av ett staket vid Georgiens ortodoxa patriarkat. Aktivisterna riskerar åtal för vandalism och ohörsamhet mot ordningsmakten efter att ha åkt fast för att ha klottrat ”All kärlek är likadan” på kyrkans egendom tidigt på tisdagsmorgonen den 17 maj.

Medan det georgiska etablissemanget omfamnar väst politiskt och ekonomiskt är Georgien fortfarande en orubbligt konservativ nation där kyrkan och patriarken Ilia II är betrodda av en överväldigande majoritet av invånarna.

Självklart håller kyrkan fast vid kristna uppfattningar om familj och sociala värderingar. Patriark Ilia ska tala på Världskongressen till stöd för familjen senare i år i Tbilisi, där den traditionella familjen anses vara den grundläggande byggstenen i samhället. Tidigare föklarade han att han ”skulle be till Gud att det blir en uppvisning i fred och kärlek, i kristna värderingar och kultur”.

Patriarken kallade domen i USA:s högsta domstol i målet om homoäktenskap för ett ”stort misstag” och uppmanade alla georgier att inse skillnaden mellan rätt och fel. Som ortodox stöder inte patriarken våld mot aktivister och uppmanar de styrande att tillhandahålla säkerhet.

Länk

Annonser
Kategorier:Kriminalitet, Religion
%d bloggare gillar detta: