Hem > Europa, Flykingpolitik, Religion > Metropolit om invandring: ”För vad kämpade våra förfäder?”

Metropolit om invandring: ”För vad kämpade våra förfäder?”

april 13, 2016

Metropoliten Paul av Servia och Kozani talade om de invandrare som översvämmar Grekland.

”Jag är mycket oroad. Afghaner, pakistanier och iranier har just nu bestämt sig för att immigrera. Varför? Süleyman den store kunde inte inta Wien, men nu, i fredstid, bevittnar vi försöket att osmanisera Europa.

Vad ska vi göra? Detta händer faktiskt i vår tid när Grekland står inför en demografisk kris. Jag är övertygad om att en betydande andel av invandrarna kommer att bosätta sig i vårt land för gott.

För vad kämpade våra förfäder 1821? [Metropoliten talar om det grekiska frihetskriget som ledde till Greklands självständighet från det Osmanska riket red. anm.] De stupade för Greklands frihet. Och nu islamiserar vi vårt land?

År 1995 tjänstgjorde jag i USA och lyssnade på Henry Kissingers ord: ”Vi måste tämja detta folk [grekerna red. anm.] för att det inte ska kunna hindra oss i Medelhavet och i Mellanöstern”. Nu förverkligas detta inför våra ögon.

Medan vi ger hjälp till flyktningar dör vår ekonomi. De blockerar vägar och hindrar trafiken. Vi blev injagade i ett hörn istället för att få tack för att ha delat med oss till flyktingarna av vår sista bit bröd.”

Länk

Annonser
%d bloggare gillar detta: