Hem > Europa, Religion > Patriark svarade på Europakommissionens intoleransstämpling

Patriark svarade på Europakommissionens intoleransstämpling

mars 31, 2016


I sin predikan efter gudstjänsten i den gamla Georgiska huvudstaden Mtscheta i Svetitskhovelikatedralen talade Georgiska kyrkans ärkebiskop Katholikos-Patriark Ilia II om antidiskrimineringslagen som infördes i Georgien 2014, och om så kallade samkönade ”äktenskap”. Han svarade således på ”anklagelserna” som riktats mot honom av Europakommissionen  i sin rapport om rasism och intolerans.

”Idag måste vi tänka ännu mer och tränga ännu djupare in i problemen och frågorna som vi står inför i vårt land och i vår kyrka. De där sakerna som är synd anser många människor idag vara naturliga. Det är idag förvånande att några människor vill legalisera en sådan synd som enkönade ”äktenskap”. Det är till och med en så stor synd att man inte ska nämna det i kyrkan. Det är till och med en stor synd att uttala dess namn.

Ära vare gud, att vårt folk uppfattar detta och analyserar, och inte stödjer detta. Globaliseringsprocessen som pågår över hela världen är oundviklig, och vi kommer inte att kunna stoppa den. Men vi bör bara välja sådant från denna process som är andenyttigt och oumbärligt för vårt folk. Dessa saker som är mot ortodoxin kommer det georgiska folket aldrig att acceptera. Och det kommer inte att acceptera dem”, sade Patriark Ilia.

”Jag skulle vilja säga några ord om antidiskrimineringslagen. Georgien är ett land som aldrig har förtryckt någon. Georgien är ett land där alla känner sig fria, men det finns saker som inte kan tillåtas. Hur kan det lagstridiga legaliseras? Legaliseringen av det lagstridiga är en stor synd. Just om detta talade jag tidigare.

Jag sade det jag måste säga. Om jag hade varit tyst hade detta varit häpnadsväckande. Jag är skyldig att prata om detta. Inte en enda troende människa kan acceptera en så kallad antidiskrimineringslag. Jag vill även säga att tiden går och vi kommer att bli förvånade över hur vi kunde tillåta detta och anta en sådan lag”.

Länk

Annonser
Kategorier:Europa, Religion
  1. Social konstruktion
    mars 31, 2016 kl. 11:30 e m

    Korrekt att benämna det enkönade förhållanden. ‘Samkönade’ är en politiskt korrekt hittepå-term för att det skall låta lite pysmysigt. Inom botaniken där det används på ett korrekt sätt betyder det en individ med båda hanliga och honliga könsorgan.

  2. april 10, 2016 kl. 6:03 e m

    Javisst…att enkönade skall ”gifta sig” är ju enbart för att underminera och förödmjuka kristna. Inte fan är såna som Gardell det minsta religiösa………deras enda drivkraft är att riva ner och förstöra

  1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: