Hem > Asien, Samhälle > Protester mot EU:s nya läroböcker i Georgien

Protester mot EU:s nya läroböcker i Georgien

februari 20, 2016

Den berömde georgiske asketen och andlige författaren Archimandrite Lazar har uttalat sig angående de nya skolböckerna som EU har tvingat på Georgien. ”Nu hänger allt på oss, och det mest skrämmande är att folket förblir tyst. Prästerna och prästerskapet förblir också tysta, endast enstaka varnande röster hörs. Om de inte ropar om överhängande fara, inte protesterar, inte inspirerar kristna att kämpa mot det onda, inte får de som avfallit från Kristus att ta sitt förnuft till fånga, kommer den breda dörren att vara öppen och vägen att vara täckt med mattor, på vilken antikrist kommer att träda in i Georgien”, skrev han.

På order av EU har utbildningsministeriet infört nya skolämnen som ”Jag och samhället” och ”Mitt Georgien” på schemat för barn i åldrarna sju till tretton. Detta har lett till en våg av missnöje.

I en av läroböckerna presenteras den mest sofistikerade depravationen, i dess mest ruttna och avskyvärda form, skriver den georgiska dagstidningen Kviris Palitra. En annan lärobok innehåller fullständig moralisk vanställande av historiska händelser.

I läroböckerna finns det några texter som erbjuder barnen teman för konversation och tankar om ”könsidentitet”, det vill säga heterosexualitet, homosexualitet, bisexualitet och transsexualitet. Dessutom lärs ett brett spektrum av kunskap om sexuella relationer ut.

Skoleleverna rekommenderas att etablera goda relationer med HBTQ-grupper och bjuda in HBTQ-personer för samtal. Eleverna indoktrineras i att förstå att de kan få information om deras rättigheter. De föreslås föreställa sig olika sagokaraktärer med olika ”könsidentiteter”. Särskild vikt läggs på demokrati, diskriminering och jämställdhet mellan könen.

En fråga ställs om vad en familj är, och förklaringen är att folk som lider at sexuella avvikelser, som homosexualitet och så vidare, lyckligtvis kan skapa sina egna familjer.

Barnen föreslås att fantisera och föreställa sig att de är av det motsatta könet efter att ha testat det motsatta könets sätt, vanor och uppförande.

Det verkar som om läroböckernas författare och konsulenter är djupt oroade över barnens personliga liv och deras föräldrars rättigheter. Men detta är syniska lögner på grund av vilka föräldrar och samhälle redan har börjat slå larm.

Pravoslavie

Relaterat:
Georgier demonstrerade mot svenskfinansierat propagandaorgan
Homomaktparad stoppad

Annonser
Kategorier:Asien, Samhälle
%d bloggare gillar detta: