Hem > Kriminalitet, Kultur, Ryssland, Samhälle > Bybor kräver att romer avhysas

Bybor kräver att romer avhysas

september 4, 2015

Den första september samlades invånare i byn Bolsjoje Polpino i Ryssland, inte långt ifrån Vitryssland och Ukraina, och krävde att myndigheterna i regionen och staden skulle kasta ut romerna.

Byborna är missnöjda med romernas beteende. Enligt byborna är romerna extremt högljudda och våldsamma. De spelar musik, bryter mot lagarna, super extremt och skräpar ner. Överallt ligger det stora högar med sopor och skräp. Vidare tycker byborna att romerna reagerar aggressivt och opassande. Både barn så väl som män och kvinnor drar ner sina byxor och visar upp sina bakdelar.

De anklagas också för att sälja sprit och narkotika till lokalborna. Några romer erbjöd 100 gram sprit till fotografen på Brjansk Today när media var där för att rapportera om händelsen. Reportrarna som gick in i de romska husen möttes av en enorm stank och påpekade att det inte var möjligt att vistas där. Invånarna i byn menar att de ohygieniska förhållandena sprider sig långt utanför romernas läger.

Vid bysamlingen närvarade poliser, regionens dumaledamot Anatolij Bugajev och rådsmedlemmen Nikolaj Dasjunin. De manade bägge sidorna till lugn. Men byborna krävde att romerna ska ha lämnat byn innan vintern. Bugajev gav order till polisen om att visitera de romska familjerna.

Länk
Länk
Länk
LänkAnnonser
%d bloggare gillar detta: