Hem > Asien, Religion, Samhälle > Georgier demonstrerade mot svenskfinansierat propagandaorgan

Georgier demonstrerade mot svenskfinansierat propagandaorgan

juli 13, 2015

15,3 miljoner kronor av svenska biståndspengar gick till att sprida socialliberal propaganda och utsätta politiker i Georgien för påtryckningar. Ortodoxa kristna protesterade mot dessa svenskfinansierade aktiviteter som syftar till att bryta ner Georgien.

Ortodoxa präster och församlingmedlemmar från flera kyrkor i Georgiens huvudstad Tblisi demonstrerade mot den liberala propagandaorganisationen ”International Transparency-Georgia” som bekostas av bland annat svenska skattebetalare genom svenskt bistånd. Demonstranterna höll upp plakat med budskap om att förbjuda antinationella organisationer i landet.

– Ett antal internationella organisationer som finanseras av västländerna propagerar för liderlighet i Georgien, sade Avtandil Ungiadze, vice ordförande för en föräldraorganisation, till journalister.

– Det är inte sant att de [internationella organisationerna] uttrycker folkets vilja eftersom de i verkligheten uttrycker sina uppdragsgivares åsikter och tjänar som agenter för främmande stater i Georgien. Deras handlingar är antinationella till sin natur och de är ett tecken på fysisk och moralisk nedbrytning av Georgien, sade Ungiadze.

– Varför är vi eller andra organisationer aldrig inbjudna till sådana diskussioner? Varför tar endast dessa organisationer lagstiftningsinitiativ och tillhandahåller övervakning? Balansen får inte störas. Det finns bara ett fåtal av dem men det är de som har rätt till den första omröstningen och en hög tribun, sade Ungiadze.

Enligt ärkeprästen David Kvlividze borde landet ha sådana organisationer som finansieras av folket och uttrycker nationens intressen framför främmande staters intressen.

Prästen anser att dessa internationella organisationers aktiviteter är antikyrkliga, antistatliga och är riktade mot traditionerna och hela mänskligheten och därför borde begränsas.

Sverige är största bidragsgivare till International Transparency-Georgia. Under perioden 1 juli 2012 till 1 juli 2015 gav SIDA 15,3 miljoner av skattefinansierade biståndspengar för att sprida socialliberala värderingar i Georgien.

Uppdaterat

I januari avslöjade Aftonbladet att 95 miljoner kronor av svenskt bistånd gick till amerikanska organisationer verksamma i Georgien och till att bekosta politiska talkshower och sponsra radio- och tv-program som propagerade för georgisk anslutning till EU och Nato. Svenska skattepengar bekostade amerikanska toppars löner, traktamenten och flygresor.

InterPressNews via Pravoslavie
International Transparency-Georgia
Aftonbladet

Annonser
Kategorier:Asien, Religion, Samhälle
  1. juli 13, 2015 kl. 10:22 e m

    Globalisterna har stulit dessa pengar från det svenska folket.

  2. Gabrovitcs
    juli 20, 2015 kl. 3:23 e m

    Jag vill inte att mina pengar går till NGO, som förestår HBTQ-maffian.

  1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: