Hem > Religion > Metropolit motsätter sig ändring av synen på homosexualitet

Metropolit motsätter sig ändring av synen på homosexualitet

april 6, 2015

Metropoliten Seraphim av Piraeus kritiserar försöken att ändra den grekisk-ortodoxa kyrkans traditionella syn på sodomi.

– Fienden strävar efter att göra oss, folket, till slavar under köttet och synden, att förvandla andliga varelser till materiella, likt stumma djur…

– Den ortodoxa kyrkan respekterar privatlivet och människans fria vilja. Det bör dock noteras att processen för legalisering av brott mot den mänskliga naturen och fysiologin pågår: idag har den vidriga passionen för homosexualism blivit juridiskt fastslagen; imorgon kommer pedofili att bli lagligt (ta Holland till exempel); nästa kommer att bli tidelag (Tyskland). Detta är det allvarligaste brottet mot Gud den evige och den mänskliga personligheten, upprepande av Sodom och Gomorras hädelse.

– Rättfärdigande, stöd och främjande av dessa skamliga och ogudaktiga passioner samt försök att presentera dem som en variant av normen är onaturliga och oacceptabla. Den heliga skrift, som uttrycker Guds vilja mer än en gång, fördömer homosexualitet som passion, synd och styggelse.

– För alla de heliga fäderna är homosexualitet en av de mest korrupta och orena synderna, en upprörande otacksamhet till Skaparen, hädelse och förnekande av evangeliet. Den offentliga propagandan för homosexualitet är som en pest som drabbar både familjen och samhället. Dessutom kommer det att orsaka psykiska störningar hos barn som uppfostrats av samkönade par (och vi uppmanas aktivt att acceptera denna praxis).

Länk

Annonser
Kategorier:Religion
%d bloggare gillar detta: