Hem > Samhälle > Sverigedemokraterna ska gå mot mitten

Sverigedemokraterna ska gå mot mitten

mars 25, 2015

Den vikarierande SD-ledaren Mattias Karlsson lovar att SD ska bli ett ”antirasistiskt, brett, folkligt, pragmatiskt och regeringsdugligt mittenparti.” Alla inom partiet som på något sätt inte följer chefsideologens alla direktiv lovar han ska uteslutas. Förutom toppstyrningen ska endast lojala personer tillsättas.

Det är uppenbart att Karlsson har låtit sig bli korrumperad av systemet. Liberal demokrati handlar främst om att gå mot mitten för att vinna röster. Sitt eget folk eller lands bästa är i bästa fall sekundärt. Mitten i svensk politik är socialliberalismen som representeras av partier som Centern och Folkpartiet. Även Miljöpartiet brukar räknas till mitten. Både konservatismen och nationalismen tillhör politikens extremområden i Sverige idag. De tre socialliberala mittenpartierna utmärker sig främst inom invandringspolitiken. Alla de tre partierna vill ha fri skattefinansierad invandring.

Observera att Karlsson inte vill flytta politikens mitt dit SD är. Detta innebär att Karlsson vill anpassa SD:s invandringspolitik till de tre uppräknade partiernas. Detta innebär också att Karlsson vill avskaffa både nationalismen och socialkonservatismen till förmån för socialliberalismen.

Endast personer som har uttryckt åsikter som är eller kan tolkas som ”högerextrema” har blivit uteslutna. Personer som har åsikter som avviker från partiets åsikter men mot mitten har det inte öppnats personärenden mot. Detta innebär att man inte blir utesluten om man vill ha ökad invandring, homoadoptioner, bussning av svenska elever till invandrarskolor eller legalisering av spridande av HIV.

I det här perspektivet är det förståeligt varför SD har valt att inte satsa på egen media för att påverka opinionen. Att springa till liberala Expressen och vänsterextrema Expo har istället blivit ett led i anpassningen.

Länk

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: