Hem > Samhälle > SD Stockholms stad väljer styrelse

SD Stockholms stad väljer styrelse

mars 1, 2015

Sverigedemokraterna i Stockholm stad ska idag välja ordförande och styrelse och valet står mellan nepotism och meritokrati. Den sittande ordföranden Maria Danielsson, som stöds av SD:s etablissemang, utmanas av William Hahne som säger sig premiera kvalificerade personer. Den förra är i Stockholm mest känd för sina vänsterliberala åsikter. Hon säger sig vilja bussa svenska barn till invandrarskolor i förorten. Hon har också framfört att det är ett problem att William Hahne är man. Den senare vill i motsats till detta satsa på kompetens. I Hahnes styrelseförslag ingår läkare, jurister, företagare, akademiker och entreprenörer.

Det slagkraftiga alternativet gjorde att SD:s partiledning föga förvånande fick panik. Det som hände efter utmanarens presentation följde det vanliga mönstret. Någon springer till Expressen och Expo med lite insiderinformation och sedan startas personärenden upp.

Sverigedemokraterna har som mål att bli ett statsbärande parti med 30 procent av rösterna. Strategin för att uppnå detta är att göra som alla andra partier i den här liberala demokratin. Man går mot mitten och man liberaliserar politiken. I den liberala demokratin är det spelet om makten som är det viktiga, inte politikens innehåll i sig eller medborgarnas välbefinnande.

Sett ur det här sammanhanget är det förståeligt att SD:s ledning agerar som de gör. De vill anpassa sig till det vänsterliberala paradigm som råder i samhället. Därför att det mycket viktigt att ledningens lojala kandidat Maria Danielsson vinner styrelsevalet. Hahnes satsning på namnkunnig kompetens istället för det socialliberala spelet är problematisk för partiet. För SD:s ledning kostar det mycket mindre att använda auktoritära och odemokratiska maktmedel. I den liberala demokratin röstar väljarna inte på det parti de gillar mest utan på det parti de ogillar minst.

Ingen i Sverigedemokraterna har någonsin uteslutits på grund av sina vänsterliberala åsikter. Det är fritt fram i SD att argumentera för liberala åsikter som ökad invandring och integration av skolor. Däremot kan konservativa åsikter som grundar sig på försiktighetsprincipen och på viljan att konservera leda till uteslutning ur det ”socialkonservativa” partiet.

Valet i dag är viktigt. Det handlar om om SD i framtiden ska vara ett demokratiskt och konservativt parti eller ett socialliberalt parti inkompatibelt med riktig demokrati.

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: