Hem > Ryssland > Romer rånade pensionärer

Romer rånade pensionärer

november 5, 2014

I Voronezj har ett gäng romer dömts för att ha genomfört sju rånöverfall mot pensionärer. En av deltagarna var en 13-årig pojke som höll uppsikt över situationen medan de vuxna plundrade ryska pensionärers hem.

Brotten genomfördes i september förra året. Tre gängmedlemmar, två kvinnor och en man, bröt sig in i äldre människor hus för att stjäla. De äldre bands, misshandlades och torterades bestialiskt med knivar och andra föremål. Bland annat blev armar och revben brutna, och hjärtan skadades. En av brottsoffren, en äldre kvinna, avled efter ett överfall av sina skador.

Romerna genomförde sina brott runt om i Voronezj och Lipetsk oblaster i västra Ryssland. Man lyckades ta fast gänget efter att de just genomfört ett brott. Totalt kom brottslingarna över värdeföremål för över 80 000 kronor.

Domstolen fällde alla de tre gängmedlemmarna. Organisatören, en 44-årig kvinnlig rom, dömdes till 10 års straffkoloni med sträng regim. Hennes 32-åriga manliga medbrottsling fick samma straff och en 26-årig kvinnlig medhjälpare blev dömd till åtta år. Ingen information finns om 13-åringen.

Länk

Annonser
Kategorier:Ryssland
%d bloggare gillar detta: