Hem > Östeuropa, Religion, Samhälle > Metropolit kritiserar prideparader

Metropolit kritiserar prideparader

oktober 28, 2014

I en intervju säger den serbisk-ortodoxa metropoliten av Montenegro och Littoral Amfilohije Radović att kyrkan inte kommer att ändra åsikt i fråga om gayparader.

– Kyrkans åsikt kan inte vara en annan. Det här har antagligen ännu inte sags: den här sortens parader, om vi ser djupare, är dödens parader. Bakom dem gömmer sig en självmordsimpuls. Sättet de visar sig och tidpunkten de visar sig säger oss att det finns någonting allvarligare bakom dem. Där gömmer sig en strävan till makt bakom deras organisations form. Denna form för med sig våld, fast det vid en första anblick inte är uppenbart.

Prideparader går hand i hand med globaliseringen och den nya världsordningen. Rörelsens innersta väsen är inte liv utan död.

– I verkligheten är det här den ordning som till en viss grad är baserad på samma principer som nazism eller kommunism… För i denna nya ordning har människan blivit alla sakers måttstock… Och det mest skrämmande är att själva människan förstörs i mänskliga rättigheters namn, precis som det var med legaliseringen av aborter. I slutet är mäniskan självförstörd. Därför säger jag att de är dödens parader, och Kyrkan genom sin existens, liv, rötter och mål är livets parad.

Länk

Annonser
%d bloggare gillar detta: