Hem > Europa > Sverigedemokraterna väljer konservativt i Europaparlamentet

Sverigedemokraterna väljer konservativt i Europaparlamentet

oktober 20, 2014

Vi kommer ihåg cirkusen efter Europaparlamentsvalet. Sverigedemokraterna vägrade att samarbeta med Nationella fronten. Nationella fronten i sin tur vägrade att samarbeta med Nya högerkongressen. ”Socialkonservativa” Sverigedemokraterna valde istället liberalerna i UKIP.

Efter att Sverigedemokraternas partigrupp EFDD upplösts har nu Sverigedemokraterna valt att samarbeta med Robert Iwaszkiewicz från det ratade partiet Nya högerkongressen som till skillnad från Sverigedemokraterna är konservativt på riktigt. På så sätt återupplivas EFDD och gruppen räddar 130 miljoner i bidrag.

Uppenbart krävdes det 130 skattefinanserade bidragsmiljoner för Sverigedemokraterna att välja konservativt. Att fästa förhoppningar på att samarbetet ska leda till en mer konservativ Sverigedemokratisk politik är nog för mycket begärt. Nya högerkongressens partiledare Janusz Korwin-Mikke har annars en del spännande idéer. Bland annat har han sagt att ”demokrati är dumt” och krävt att alla skatter och kvinnlig rösträtt ska avskaffas.

Korwin-Mikke, 71, är libertarianskt konservativ, euroskeptiker och adelsman. Han är katolik och har sex barn. Han är en mycket populär bloggare, speciellt bland unga. Han är monarkist och anser att demokrati är ”det dummaste styrelseskick som någonsin uttänkts” eftersom ”två luffare i ett ölstånd har dubbelt så mycket att säga till om som en universitetsprofessor”. Demokrati anser han leder till ”dumhet, bedräglighet och korruption”. Han är också mot kvinnlig rösträtt eftersom kvinnor röstar för en stor välfärdstat.

Nya högerkongressen fick 7,15 procent av rösterna i valet till Europaparlamentet.

Länk
Länk

Annonser
Kategorier:Europa
  1. Martin
    oktober 20, 2014 kl. 9:03 e m

    Fast i just sverige så gäller nog omvänt vansinne. Att två universitetsprofessorer har dubbelt så mycket att säga till om som en luffare vid ett ölstånd är problemet.

    Tack för texten dock! Sånt här får man inte höra från gammelmedia.

  1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: