Hem > Europa > Grekiska kyrkan motsätter sig åsiktslag

Grekiska kyrkan motsätter sig åsiktslag

september 21, 2014

Grekisk-ortodoxa kyrkan motsätter sig den ”antirasistlag” som regeringen infört efter krav från EU.

Socialdemokratiska Pasok och liberalkonservativa Ny Demokrati lurade den grekisk-ortodoxa kyrkans Heliga synod genom att dölja ett tillägg till den nyinförda ”antirasistlagen” som straffar de som förolämpar homosexuella individer. Seraphim, Metropolit av Piraeus, uttryckte sin upprördhet över den nya lagen.

”Den så kallade antirasistlagens antagande förvandlar vår rättskultur fundamentalt och ändrar vårt fosterlands värdeideal”, lyder Metropolitens artikel som publicerades i grekiska medier.

”För första gången i Greklands moderna historia har en lag antagits som upphäver yttrandefriheten och inför rättsligt ansvar för en diatrib, som är en av de viktigaste komponenterna i pastoral praktik… Parallellt infördes juridiskt skydd för icke-traditionella sexuella läggningar vilka är en pervertion av den mänskliga naturen och fysiologin.”

”Den antagna lagen motsäger många avsnitt i den grekiska konstitutionen…”

”På ett fascistliknande sätt förbjuds yttrandefriheten och ett steg mot avskaffande av tankefrihet tas.”

Genom att anta denna lag ”har den nya världsordningens strategiska mål uppnåtts: människor utan moralisk identitet eller immunitet mot mångfaldig onda, korruption och liderlighet förvandlas till amorft material och en lättmanipulerad massa, som kontrolleras av sluga och gemena konspiratörer i finansmarknadernas globala diktatur. Det som beskrevs i klassikern 1984 av George Orwell (1903-1950) är nu uppfyllt: den som kontrollerar människans språk, kontrollerar också hennes tankar. Nya termer har uppfunnits: ”islamofobi”, ”homofobi” och så vidare. De är riktade mot en konkret människotyp: en medborgare som gillar historia, kultur och sitt folks traditioner, med andra ord, en icke likgiltig kristen europé”.

Serafims uppfattning är att den nya lagen innebär att Greklands kyrka måste avskaffa den Heliga synodens heresikommission.

Annonser
Kategorier:Europa
%d bloggare gillar detta: