Hem > Samhälle > SD-topp vill tvinga på elever extremliberal skolpolitik

SD-topp vill tvinga på elever extremliberal skolpolitik

september 17, 2014

Inför valet granskade den här bloggen skolpolitiken hos några partier som själva kallar sig konservativa. Sverigedemokraterna som betecknar sig som ”socialkonservativt” visade sig vara det minst konservativa partiet.

SD vill låta staten ta över ansvaret för skolan och låta skolgången vara ”likvärdig”. Sverigedemokraterna vill med detta tvinga på även friskoleelever socialliberal propaganda.

Sverigedemokraternas starka kvinna i Stockholms stad Maria Danielsson, 34, vill gå ännu längre och tvinga elever att inte bara vara i skolan, utan också tvångsintegrera elever så att klassrummet ska spegla det liberala samhället.

– Vi kanske måste bussa barnen. Varenda skola borde se ut som samhället gör, vi måste ge andra generationens invandrare chansen att komma in i den svenska kulturen. Det är bara så vi kan börja integrera dem som är här. Vi måste sluta fylla på utanförskapet, särskilt här i Stockholm där våldsyttringarna och segregationen är som störst, säger SD-toppen till Dagens Nyheter.

Tvångsintegreringar mellan grupper och kvoteringar är kulturmarxistisk politik. Vi konservativa anser istället att det är föräldrarna, inte staten, som ska fostra och utbilda sina barn. Att förstatliga skolan, som SD vill, är ett sätt att öka statens makt på bekostnad av vanliga människor. Detta är motsatsen till konservativ politik.

Idag har vi skolplikt i Sverige. Alla grundskoleelever måste tillbringa sin vardag i skolan och utsättas för socialliberal indoktrinering och homopropaganda. Inlärning av kunskaper är idag ett underordnat mål.

En typisk konservativ idé är att legalisera hemundervisning och införa läroplikt. Detta är kontroversiellt i Sverige men vårt grannland Finland har precis detta. Finland är känt för sina mycket goda skolresultat i internationella mätningar. I USA är hemundervisning vanligt. Undersökningar visar att hemundervisade barn presterar bättre på standardprov och uppvisar en större social kompetens.

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: