Hem > Samhälle > Konservativ invandringspolitik idag

Konservativ invandringspolitik idag

september 7, 2014

På söndag går Sverige till val. Liberal demokrati är till skillnad från riktig demokrati endast ett nollsummespel. Väljarna ses av politikereliten som spelbrickor som ska manövreras till den minst dåliga positionen. Skådespelet upprätthålls genom att strida om de små frågorna. De stora frågorna, som till exempel nivån på invandringstakten, får inte diskuteras. Men jämfört med diktatur så ger liberal demokrati i alla fall konservativa en chans att synas.

Konservativa väljare vill bevara och tillämpar därför försiktighetsprincipen. Ett konservativt samhälle utvecklas därför i en säker och långsam takt. För invandringen innebär detta att den hålls på en låg nivå. De som kommer hit är i första hand experter med tillfälliga uppehållstillstånd.

Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna är tre partier som kallar sig konservativa. Hur lever de tre partierna upp till konservativ invandringspolitik?

Moderaterna och Kristdemokraterna sitter tillsammans med de liberala partierna Centerpartiet och Folkpartiet i regeringsställning. I år väntas regeringen låta 200 000 invandrare stanna i Sverige. Sverigedemokraterna tillhör varken regeringen eller oppositionen, utan räknas till den liberala demokratins fiender, eftersom de inte vill öka invandringen.

Moderaterna betecknar sig själva som ”konservativa”. Partiledaren Fredrik Reinfeldt följer dock inte den konservativa försiktighetsprincipen. Han har istället tagit på sig rollen som hämndlysten gud som straffar det svenska folket med gränslös massinvandring för att de röstade in Sverigedemokraterna. Resultatet har blivit 770 000 nya invandrare under Reinfeldts tid vid makten. Invandringstakten är just nu så stor att det går tre nya invandrare på varje nyfödd svensk. Moderaternas politik karakteriseras inte av konservativt bevarande utan av liberalt folkutbyte.

Kristdemokraterna brukade vara ett kristet parti med konservativa inslag. Göran Hägglund har meddelat att invandringsnivån inte får ha några gränser. Dessutom har partiledaren varit tydlig med att illegala invandrare, som är här i Sverige olagligt, ska få gratis vård, tandvård och läkemedel. Idag sår det klart att Kristdemokraterna har sålt ut kristendomen för att få mysa lite med mammon.

Sverigedemokraternas paradgren är invandringspolitiken. Det ”socialkonservativa” partiet vill minska invandringen med 90 procent. Med Sverigedemokraternas invandringspolitik skulle ungefär 20 000 invandrare få stanna i Sverige varje år. Dessa skulle avkrävas assimilering med den svenska kulturen. Sverigedemokraternas politik är helt klart mer konservativ än Moderaternas eller Kristdemokraternas. Nivån på invandringen är dock fortfarande hög och ingen specifikation på vilka invandrare som ska få stanna har gjorts. Ett frågetecken måste också sättas för huruvida assimilering tillhör god konservativ politik.

Kontentan är att Sverigedemokraterna är det parti som för den mest konservativa invandringspolitiken. Moderaterna och Kristdemokraterna har en socialliberal invandringspolitik som inte på något sätt motsvarar goda konservativa idéer.

Annonser
Kategorier:Samhälle
  1. Folklig
    september 7, 2014 kl. 10:13 e m

    Perfekt text. Tack!

  1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: