Hem > Europa > Azovbataljonen i hård strid

Azovbataljonen i hård strid

augusti 6, 2014

Den ukrainska frivilligbataljonen Azov hamnade i ett bakhåll under tisdagen efter att gått in i den rebellkontrollerade Donetskförorten Marinka, skriver LifeNews. Enligt preliminära uppgifter skadades 14 frivilliga i bataljonen under striderna. En av krigarna fick ett ben bortsprängt. En rysk nazist från Moskva som är känd under namnet “Balagan” stupade, uppger pn14.

Den svenske nationalisten Mikael Skillt uppger på Twitter att han var med i en mycket hård strid och att han måste vila upp foten. Huruvida det var samma strid är oklart, men med tanke på att han strider i bataljonen är det troligt.

Donetsks självförsvarsstyrkor uppger de slog ut tre stridsvagnar och ett pansarskyttefordon. Två rebeller dödades och fem skadades.

En civil kvinna vid namn Galina dödades tillsammans med sin hund i attacken.

En medhjälpare till den israeliska oligarken och guvenören i Dnipropetrovsk, Ihor Kolomojskij, anklagade den nationalliberale partiledaren Oleh Ljasjko för att ha orsakat bataljonens svåra situation genom att på Facebook i PR-syfte ha skrivit om de framtida anfallsplanerna, skriver LifeNews. Han hotade med att strypa Azovbataljonens beskyddare som även har ägnat sig åt homosexuella aktiviteter.

En journalist från AP såg att den ukrainska flaggan svajande vid en erövrad vägspärr. Rebellsoldater sågs nära centrum i krypskytteställning. En talesperson för den ukrainska armén sade att striderna ska fortsätta för att ta kontroll över resten av förorten. Rebellerna uppger att attacken mot förorten slogs tillbaka.

Under eftermiddagen beslutade rebellernas stab att retirera till staden Donetsk, uppger RIA Novosti.

Annonser
Kategorier:Europa
%d bloggare gillar detta: