Hem > Östeuropa > Azov-bataljonens ledare drömmer vidare

Azov-bataljonens ledare drömmer vidare

juli 21, 2014

Den ukrainske parlamentarikern Oleh Ljasjko skriver på sin Facebook-sida att ukrainarna är en nation av ”erövrarprinsar”. Den inofficielle ledaren för Azov-bataljonen skriver också att han tillhör en nation av revolutionärer, partisaner och kossacker. Ljasjko, som i polisförhör har erkänt sodomi, påpekade också att tredje världskriget har börjat i Ukraina.

”Jag vet inte varför historien är så grym mot vårt folk. Kanske för att vi är starka och är en nation av erövrarprinsar, kossacker, partisaner och revolutionärer”, skrev politikern. ”Jag tror att när freden kommer blir vår stat med vårt starka folk den starkaste i världen”, skrev han vidare.

År 1993 greps Ljasjko för stöld av statlig egendom och dömdes till sex års fängelse. I polisförhör erkände han homofili. Samma år inledde polisen på Krim en förundersökning om misstänkt pedofilibrott.

Ljasjko är en av grundarna av straffbataljonen Azov som har satts in i striderna mot rebellerna i östra Ukraina. Han utövar även ett informellt ledarskap över bataljonen. I bataljonen krigar den svenske nationalisten Mikael Skillt.

Länk
Länk

Annonser
Kategorier:Östeuropa
 1. Martin
  juli 21, 2014 kl. 8:42 e m

  Erövrarprinsar: de kiviska ruserna, skandinavisk vikingakultur som smälte samman med den slaviska lokalbefolkningen för att skapa en stat som Östrom självt var tvunget att behandla som en jämlike.
  Kossacker: En frihetsälskande livsstil som var statsbärande i Ukraina på sexton och sjuttonhundratelet. Har möjligen visst arv från gyllene horden som är en tragisk men verklig och viktig del av ukrainas historia.
  Partisaner: Ukrainska nationalister fortsatte sitt uppror mot det stalinistiska USSR långt in på femtiotalet. LÅNGT IN PÅ FEMTIOTALET. Mot STALIN. Fatta? Detta är oefterhärmeligt. Inget annat folk har åstadkommigt någonting liknande.
  Och Revolutionärer: Oranga revolutionen. Maidan. Oavsett hur illa jag personligen tycker om dessa bägge rörelser kvarstår fakta. Ukrainarna har rutin på att göra uppror mot misshagliga härskare. Detta kommer de inte glömma i första taget och jag önskar att vi svenskar hade något av deras kunskaper och något av deras tåga.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: