Hem > Östeuropa, Paleokonservatism, Samhälle > Konservativa Nya högern förbereder enorm marsch i Warszawa

Konservativa Nya högern förbereder enorm marsch i Warszawa

juni 29, 2014

Janusz Korwin-Mikke, ledare för det konservativa partiet Nya högerns kongress (Kongres Nowej Prawicy) och nyinvald EU-parlamentariker har meddelat att man ska genomföra en suveränitetsmarsch med 100 000 deltagare på Warszawas gator den 5 oktober.

”Ungdomarna är otåliga att framföra sin förtrytelse över det där systemet som de måste leva i. Vi är redo för en stor suveränitetsdemonstration, vi vill samla 100 tusen människor. Årets suveränitetsmarsch bör skaka Warszawas gator”, skrev Janusz Korwin-Mikke på sin blogg.

Korwin-Mikke, 71, är konservativ liberal, euroskeptiker och adelsman. Han är katolik och har sex barn. Han är en mycket populär bloggare, speciellt bland unga. Han är monarkist och anser att demokrati är ”det dummaste styrelseskick som någonsin uttänkts” eftersom ”två luffare i ett ölstånd har dubbelt så mycket att säga till om som en universitetsprofessor”. Demokrati anser han leder till ”dumhet, bedräglighet och korruption”. Han är också mot kvinnlig rösträtt eftersom kvinnor röstar för en stor välfärdstat.

Nya Högern fick 7,15 procent av rösterna i valet till Europaparlamentet.

Länk
Länk

Annonser
  1. Peter
    juni 29, 2014 kl. 8:39 e m

    Ja, det värsta är att jag är böjd att hålla med honom, framför allt på grund av ur fruktansvärt okunniga många svenska ungdomar är när det gäller politik.

    När det gäller invandrings- och flyktingpolitiken så styrs kvinnor alltför ofta av känslor (”alla som söker asyl i Sverige ska få stanna”), medan män styrs av förnuft (”för varje asylsökande, som ofta har haft 50000-150000 kronor att betala en flyktingsmugglare, så finns det kanske 1000 mer utsatta människor som inte har några pengar och tvingas stanna kvar i sina länder”).

  1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: