Hem > Samhälle > Svensk forskning visar att homosexualitet inte är genetiskt

Svensk forskning visar att homosexualitet inte är genetiskt

februari 26, 2014

Ugandas president Yoweri Museveni har skrivit under den nya lagen som ytterligare kriminaliserar homosexualism. Istället för att göra som liberala och socialistiska politiker vände sig den kloke presidenten till naturvetenskapen för svar.

”Eftersom min ursprungliga teori att det kan finnas människor som föds som homosexuella har motbevisats av forskning så har de homosexuella förlorat sina argument i Uganda” skriver Yoweri Museveni, enligt SVT.

Den svenske forskaren Niklas Långström som är verksam vid Karolinska institutet har visat att homofili till största delen beror på miljöfaktorer. Hans studie visade att gener förklarar ungefär 35 procent av skillnaden i sexuellt beteende för män. För kvinnor var motsvarande siffra 18 procent.

”Eftersom uppfostran är den främsta orsaken till homosexualitet kan samhället göra något åt att motverka trenden. Därför har jag gått med på att skriva under lagen” skriver Museveni.

Liberaler och socialister gör allt för att få unga människor att bli homosexuella. Ökningen av homopropaganda har fått fler unga att bli homosexuella.

År 2012 tillfrågade Gallup 121 290 personer i en stor amerikansk undersökning om hbt-personer. Resultatet visade att homosexualitet har ökat dramatiskt de senaste åren, speciell bland unga kvinnor. Totalt uppgav 3,4 procent av amerikanerna att de var hbt-personer.

Grupp Andel hbt-personer (%)
vita 3,2
svarta 4,6
hispanic 4,0
asiater 4,3
18-29 år 6,4
65+ år 1,9
inkomst 0-24 000 dollar 5,1
inkomst 60 000+ dollar 2,8
kvinnor, 18-29 år 8,3
män, 18-29 år 4,6

Samma år kom en undersökning ut som visade att homosexualismen hade ökat enorm i amerikansk media. År 2012 bestod 4,4 procent av de regelbundna karaktärerna i serierna som gick på prime time av HBTQ-folk. Det var en ökning från 2,9 procent 2011.

Uppdatering:
Fria Tider skriver att Migrationsverket redan har beslutat att alla som påstår att de är homosexuella från Uganda ska få stanna.

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: