Hem > Samhälle > Sverigedemokraternas intellektuella haveri

Sverigedemokraternas intellektuella haveri

februari 8, 2014

Sverigedemokraterna predikar sedan några år så kallad ”öppen svenskhet”, vilket innebär att folk från hela världen som har rätt ”värderingar” är att betrakta som svenskar.

Sverigedemokraterna trodde i sin enfald att samer, likt svenskar, skulle gå på samma liberala ploj. Genom att vilja öppna upp rennäringen, som är nära kopplad till samisk identitet, för dromedarfösare från Somalia, så trodde Sverigedemokraterna att de skulle få med sig den liberala eliten.

FN:s konvention om mänskliga fri- och rättigheter från 1966, i vilken alla folk ges rätt till självstyre, bygger på nationalistisk grund. Samer är, till skillnad från svenskar, ett i grundlagen erkänt folk. Alla etablerade partier i Sverige utom Sverigedemokraterna erkänner samernas nationalistiskt grundade rättigheter.

Sverigedemokraterna har sedan riksdagsinträdet blivit allt mer liberaliserat. I fråga om etnicitet har partiet uppenbart blivit mer liberalt än de övriga etablerade partierna. Partiet kallar sig ”socialkonservativt” och ”nationalistiskt”. Ett äkta nationalistiskt parti respekterar alla nationer. Det gör inte Sverigedemokraterna.

Annonser
Kategorier:Samhälle
  1. Inga kommentarer ännu.
  1. februari 9, 2014 kl. 7:05 e m
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: