Hem > Samhälle > Nytt kristet parti grundat

Nytt kristet parti grundat

januari 8, 2014

Kristna värdepartiet är ett nytt kristet parti. Partiet är skapat som en reaktion mot liberaliseringen av Kristdemokraterna, som grundarna till partiet anser har kapat sina kristna rötter.

Partiet har många bra punkter på sitt partiprogram. Bland annat vill de förbjuda aborter, förstärka familjen och minska statens inflytande. Även rätten till hemundervisning står på listan.

Partiet är också emot homolobbyns inflytande. Surrogatmödraskap och homoäktenskap ska förbjudas. Statliga pengar till organisationer som propagerar för homosexualism ska stoppas. Sex- och samlevnadsundervisning som inte betonar äktenskapet och den relationella sidan av samlivet kommer att förbjudas, därmed kommer elever slippa analsexundervisning och uppmaningar till att prova på analsex.

Partiet hoppas även plocka röster från ”socialkonservativa” Sverigedemokraterna eftersom partiet har en konservativ värdegrund och arbetar för ”en värdig och ansvarig invandrings- och immigrationspolitik”.

Hur partiet ställer sig i frågan om mångkulturalism, rätten att bära skjutvapen och total yttrandefrihet är oklart.

Kristna värdepartiet
SR

Uppdaterat:
Kristna värdepartiet verkar, liksom Sverigedemokraterna, vara mot islam. Nasrin Sjögren, som är från Iran och är partimedlem, skrev idag på Twitter att islam är ondska.

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: