Hem > Samhälle, USA > Pridedeltagare överföll demonstranter

Pridedeltagare överföll demonstranter

juli 6, 2013

I söndags överfölls två kristna gatupredikanter av våldsamma pridedeltagare i Seattle, USA.

En av de två gatupredikanterna höll upp ett plakat med texten ”omvänd er annars” och ”Jesus räddar från synd”. Den andre gatupredikanten höll i en bibel och hade en t-shirt med texten ”Lita på Jesus”.

Under överfallet så knuffar en grupp av män ned predikanten med plakaten. Under stort jubel från pridedeltagare överöser en 22-årig man predikanten med sparkar. En 36-årig man utan tröja springer till offret och vevar upprepade gånger med knytnäven på den liggande predikantens bakhuvud.

De båda männen greps och åtalas nu för misshandel.

En kvinna som deltog tillsammans med 36-åringen gick omkring med barn och barnvagn. Polis beslagtog mängder med ölburkar och flaskor med alkoholhaltiga drycker ur barnvagnen.

Jason Queree, 36, har gripits 29 gånger sedan 1995. Han har blivit dömd för bland annat förfalskning, stöld, olaga vapeninnehav, olovlig körning, familjevåld, misshandel, rattfylla och inbrott.

Filmaren skriver på Youtube att han anser att man ska ha rätt enligt konstitutionen att framföra sitt budskap på allmän plats även om man inte gillar det. ”Jag tycker det är tragiskt att en del människor som med rätta vill ha tolerans i sina liv, förnekar andra samma tolerans,” skriver filmaren.

Länk
Länk

Annonser
Kategorier:Samhälle, USA
  1. Jern&Betong
    juli 6, 2013 kl. 7:00 e m

    Jag vill slåss!

  1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: