Hem > Samhälle > Sverigedemokraterna bönar om att bli älskade av medelklassen

Sverigedemokraterna bönar om att bli älskade av medelklassen

april 28, 2013

Sverigedemokraterna fortsätter att backa i opinionsundersökningarna. I Ipsos senaste väljarbarometer får SD 6,7 procent. Sedan toppnoteringen i februari har SD förlorat var tredje väljare.

Enligt Johanna Laurin Gulled, opinionsanalytiker på Ipsos, beror raset på att SD inte har synts så mycket i media den senaste tiden. Men anledningen är en annan.

Jimmie Åkesson har som mål att SD ska bli ett 30-procentsparti och för att uppnå detta vill han nå ut till medelklassen. För att nå medelklassen måste han likt andra partier ”gå mot mitten” och liberalisera partiets politik.

Detta märks i partiets förändrade språk. I Sverige bor nu ”infödda svenskar” och ”invandrade svenskar”. Etniska svenskar har bytts ut mot ”majoritetsbefolkningen”. Illegala invandrare har blivit ”tillståndslösa”.

Annika Rydh, SD-politiker i Älmhult använde ordet ”neger” på Facebook och sparkades ut. ”En neger är en neger, inget nedsättande” förklarade hon. Bengt Nilsson, SD-politiker i Flen skrev att ”gruppvåltekter är ett fenomen som följt innvandrinen och även våldtäkter”, och blev utesluten.

Anledningen till raset ska inte sökas i media utan i SD. Gamla trotjänare sparkas ut för att ersättas av lydiga strebrar och opportunister. Detta samtidigt som partiet dras med omfattande nepotism.

Trogna väljare flyr partiet samtidigt som utsikterna för att få medelklassen att rösta på SD är inte stora. SD kommer att nå framgång den dag då de står för sina åsikter och därmed kan sätta agendan i politiken. SD:s patetiska strategi att försöka bli älskade av medelklassen och av liberala sionister är dömt att misslyckas så länge SD inte är för massiv massinvandring.

Annonser
Kategorier:Samhälle
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: