Hem > Samhälle > Media rasiststämplade kvinna och vägrade låta henne att komma till tals

Media rasiststämplade kvinna och vägrade låta henne att komma till tals

april 19, 2013

Imorgon lördag handlar programmet Medierna i P1 om ”copycatjournalistik”. I programmet tas fallen med Omar Mustafa och kvinnan som bad om en svensktalande taxichaufför upp.

En kvinna som ville ha en rökfri taxichaufför som begriper svenska rasiststämplades i svensk media. Många tidningar tog upp fallet och skrev om det. Kvinnan hörde av sig till ett par redaktioner, men hon rasiststämplades och schasades iväg utan möjlighet till att få bemöta medias skriverier.

Att media har en agenda och bedriver propaganda är ingen nyhet. Svenska journalister ställer aldrig kritiska följdfrågor utan kopierar bara rakt av.

Omar Mustafa blev utsatt för ett mediadrev efter sin utnämning till Socialdemokraternas partistyrelse. Medierna fick fullständig jackpott när de först kunde anklaga Socialdemokraterna för att släppa fram personer med ”antisemitiska”, ”homofoba” och ”sexistiska” värderingar, och sedan efter avgången tvåla till partiet med ”islamofobi”.

Varför granskas inte Moderaternas muslim Abdirizak Waberi, som har exakt samma åsikter som Omar Mustafa? Bonnier och Goldman Sachs-ägda Schibstedt har uppenbart valt att lägga locket på.

SR
FT
FT

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: