Hem > Samhälle > Sverigedemokraternas vägval

Sverigedemokraternas vägval

mars 17, 2013

Idag publicerade konservativa Fria Tider en skarp ledare angående personärendena mot Patrik Ehn, gruppledare för Sverigedemokraterna i Göteborgs kommunfullmäktige och Västra Götalands regionfullmäktige, och hans politiske sekreterare Daniel Rondslätt. Enligt den vänsterextrema snasktidningen Nyheter24 kommer de båda att uteslutas på måndag.

Enligt läckta uppgifter till skvallerblaskan Nyheter24 och vänsterextrema Expo är anledningen till ärendet att de båda har ideologiskt avvikande åsikter.

Utredningsmaterialet är på omfattande 100 sidor. Fyra händelser pekas ut som speciellt allvarliga:

  1. Ehn ska ha gillat framsidan på boken ”A Handbook of Traditional Living”. Om han har läst boken som baseras på platons tankar är okänt. I boken förekommer det citat av Julius Evola som var en traditionalistisk filosof som kritiserade fascismen.
  2. Ehn ska ha rekommenderat läsning av den konservative antinazisten Ernst Jünger. Ernst Jünger är endast kritiserad av marxister.
  3. Ehn ska ha talat förhållandevis väl om de nationalistiska partierna NPD och BNP. Exakta ordalydelsen är okänd.
  4. Ehn ska ha kommenterat den ”etniska sammansättningen” i samband med att han lämnade en nattklubb.

Uppenbart är Jimmie Åkesson och partitoppen väldigt känslig för liberal och socialistisk kritik. Detta är väldigt märkligt eftersom partiet kallar sig både kulturnationalistiskt och socialkonservativt, med betoning på det senare. Ett nationalistiskt och konservativt parti måste finna sig i att liberaler och socialister fullkommligt avskyr en.

Extra graverande för partitoppen är de ständiga läckorna till de SD-fientliga tidningarna Expo och Nyheter24, samtidigt som de i toppen vägrar att samtala med konservativ media.

Det är uppenbart att partitoppen försöker att liberalisera partiet. Den starkaste liberala ådran i partiet utgörs idag av kontrajihadismen som i grunden är en liberal ideologi, inte en nationalistisk. På grund av kontrajihadismen kunde partiet slå igenom i etablerad media.

Fria Tider ställer en mycket bra fråga: ”Ska Sverigedemokraterna bli ett socialliberalt parti som på sikt kan uppgå i det sittande politiska etablissemanget, eller ska man sträva efter att bli en stor konservativ opposition?”

Utifrån det ovan nämnda så är det tydligt att SD:s partiledning med Jimmie Åkesson i spetsen är inriktad på liberalisera partiet, eller ”gå mot mitten” som det brukar heta. Partier brukar göra så för att maximera sin röstandel i det nollsummespel som liberal demokrati innebär. Detta kommer inte att innebära någon nämnvärd förändring av politiken i Sverige. Istället kommer liberaliseringen innebära ett ökat fokus på individen och maximal personlig avkastning. Det kommer i sin tur att leda till att SD blir en urvattnad gemenskap för lojalister och släktingar av det snitt som Folkpartiet är idag.

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: