Hem > USA > År 2013 blir hispanics fler än vita i Kalifornien

År 2013 blir hispanics fler än vita i Kalifornien

januari 21, 2013

I år kommer latinos att bli fler än vita i Kalifornien. I juli förväntas båda gruppernas andelar vara 39 procent av befolkningen i delstaten. På 70-talet var Kalifornien mestadels vitt, till exempel var år 1978 83 procent av de registrerade röstande vita och åtta procent latinos.

Hispanics antal och andel kommer att fortsätta att öka i delstaten. Som bekant föder yngre fler barn än äldre. 43 procent av de vita är över 50 år jämfört med endast 19 procent av latinos. På detta kommer även invandringen.

Mer än hälften av alla latinos i USA lever i de tre stora delstaterna Kalifornien, Texas och Florida. Den delstat med störst andel latinos är New Mexico, där 46,7 procent av befolkningen är latinos. Vita är där endast 40,2 procent.

Läsåret 2009-10 blev latinamerikanerna egen majoritet i Kaliforniens skolor enligt officiell statistik. 50,4 procent identifierade sig som latino eller hispanic. 27 procent av delstatens 6,2 miljoner elever uppgav att de var vita, nio procent att de var asiater och sju procent att de var svarta.

Fria Tider

Relaterat:
Latinos majoritet bland elever i Kalifornien
År 2050 är USA landet med flest spansktalande

Annonser
Kategorier:USA
%d bloggare gillar detta: