Hem > Flykingpolitik, Samhälle > Väljarna vill inte ha Centerns fria invandring och skattebetalarna betalar

Väljarna vill inte ha Centerns fria invandring och skattebetalarna betalar

december 16, 2012

Det är nu mindre än två år kvar till nästa riksdagsval. Det rödgröna blocket leder i opinionsundersökningarna över den blåa alliansen. De två blocken börjar nu att ställa upp sig och positionera sig inför attackerna mot vardera block. Fördelen med att ha fler partier i ett block än att bara ha ett parti per block är att de olika partierna kan rikta in sig på olika väljargrupper.

I Sverige finns det en stor grupp som vill ha obegränsad invandring och skattebetalarna betalar. Till gruppen hör speciellt universitetsutbildade kvinnor i storstäderna.

I början av 2011 inledde partierna en tävling om vem skulle bedriva den generösaste invandringspolitiken. De små partierna från de båda blocken började bjuda över varandra. Det började med att Miljöpartiet sade att de skulle göra upp med regeringen om invandringspolitiken. Miljöpartiet krävde gratis sjukvård för illegala invandrare och fri anhöriginvandring. Vänsterpartiet försökte kontra genom att säga att Miljöpartiet legitimerar en hårdare flyktingpolitik. Men sedan blev Vänsterpartiet tyst i media.

Centerpartiet närmade sig redan då 4%-spärren och riskerar att åka ut efter nästa val. Istället för att parasitera på de andra borgerliga partiernas röster, så gick Centern ut och försökte locka till sig väljare från främst Miljöpartiet genom att profilera sig i invandringspolitiken.

Centern höjde Miljöpartiets bud rejält. Maud Olofsson gick ut och menade att invandringen måste accelerera för att vi ska klara välfärden. Hon sade också att den ursprungliga befolkningen är sämre än invandrarna, att invandrare är mer högutbildade, företagsamma och demografiskt bättre.

Idag erkänner Centerpartiets Per Ankersjö i en intervju i Aftonbladet att det handlar om att locka över röster från de rödgröna. Något som den här bloggen påpekade för nästan två år sedan.

Ambitionen är att vara det borgerliga alternativet för de som gillar en liberal invandringspolitik. […] Det finns ett stort engagemang för de här frågorna på den borgerliga sidan och vi är de som kanaliserar det bäst.

Centern siktar på att Sverige ska ha 40 miljoner invånare. Det ska inte åstadkommas genom att etniska svenskar ska föda fler barn. Tvärtom ska svenskar föda färre barn och invandringen släppas helt fri och okontrollerad. Centern, och förmodligen också Alliansen, sätter stora förhoppningar på att Centerns generösa invandringspolitik ska lyfta Centern i nästa riksdagsval. Hur har då opinionen mottagit dessa idéer?

Sifo i februari 2011 Sifo i december 2012:
Vänsterpartiet 5,4 5,9
Miljöpartiet 7,7 9,7
Centern 5,1 4,5

En titt i tabellen ovan visar att den invandringsvurmande delen av väljarkåren inte har belönat Centerpartiet för dess generositet. Centern har sedan striden om invandringsvurmarnas röster minskat med 0,6 procentenheter. Miljöpartiet har gått framåt två procentenheter och Vänsterpartiet 0,5 procentenheter.

Totalt har de invandringsvurmande partierna gått framåt 1,9 procentenheter. Under samma tidsperiod har Sverigedemokraterna gått starkt framåt från 6,4 procent till 10,0 procent, eller 3,6 procentenheter.

Miljöpartiet är framförallt ett parti som kvinnor i storstäderna röstar på. Folkpartiet är näst mest lockande för kvinnor i storstäderna. Egentligen är det mer naturligt för Folkpartiet att vurma för fri invandring. Men det hela avslöjar egentligen bara Centerns existentiella meningslöshet.

Centerpartiet vill ha fri invandring – Fria Tider
Vem ska få flyktingarnas och flyktingvurmarnas röster? – Deulf
Miljöpartiet är journalisternas favorit – Deulf
Aftonbladet

Annonser
%d bloggare gillar detta: