Hem > Samhälle, USA > Homosexpropaganda har effekt visar ny undersökning

Homosexpropaganda har effekt visar ny undersökning

oktober 20, 2012

Fria Tider skriver om den hittills största undersökningen om andelen hbt-personer i olika grupper i USA. Resultatet visar otvetydigt att andelen hbt-personer varierar kraftigt mellan olika grupper i samhället. Gallup tillfrågade 121 290 personer. Totalt uppgav 3,4 procent av amerikanerna att de var hbt-personer.

Grupp Andel hbt-personer (%)
vita 3,2
svarta 4,6
hispanic 4,0
asiater 4,3
18-29 år 6,4
65+ år 1,9
inkomst 0-24 000 dollar 5,1
inkomst 60 000+ dollar 2,8
kvinnor, 18-29 år 8,3
män, 18-29 år 4,6

I media och reklam framställs vita män oproportionerligt ofta som homosexuella. I undersökningen var det den gruppen som hade minst andel hbt-personer. Resultatet är inte direkt överraskande. Vita män utsätts för en oerhört negativ propaganda från alla aktörerna i samhället. Vita män beskylls för alla problem i samhället av socialisterna och liberalerna. Detta gör vita män mindre mottagna för politiskt korrekt homosexpropaganda. Kvinnor och minoriteter däremot särbehandlas positivt i samhället och blir därmed mer mottagliga för de påbud som kommer ovanifrån.

Skillnaderna mellan de två åldersgrupperna är slående. Dels består den yngre gruppen av en större andel minoriteter som delvis förklarar den större andelen hbt-personer. Den äldre gruppen har varit mindre utsatt för homosexpropaganda och det är den huvudsakliga anledningen till gruppens mindre andel.

Homosexpropaganda har effekt bland grupper som särbehandlas positivt i samhället. Gallup drar inga slutsatser från sin undersökning.

Annonser
Kategorier:Samhälle, USA
%d bloggare gillar detta: