Hem > Storbritannien > Kristet par utsatt för gayterror under många år

Kristet par utsatt för gayterror under många år

september 26, 2012

Det kristna gifta paret Susanne och Mike Wilkinson driver en Bread and Breakfast i byn Cookham i sydöstra England.

Susanne och Mike tillåter på grund av sin kristna tro endast gifta heterosexuella par att hyra dubbelrum, då de menar att allt sex utanför utanför det heterosexuella äktenskapet är synd. Det innebär att ogifta par är bannlysta från dubbelrummen.

En marsdag 2010 kom paret Michael Black, 63, och John Morgan, 58, och ville tillbringa natten tillsammans i dubbelsängen. När Susanne såg att det var två män som skulle hyra dubbelrummet bjöd hon in dem till köket. Hon sade att hon var jätteledsen och att de absolut måste lämna stället. Hon sade vidare att att hon inte kan ha två män i dubbelsängen på grund av sin övertygelse och betalade tillbaka deras deposition.

Paret vägrade att acceptera att folk själva ska få välja sina gäster i sina egna hem och hotade med konsekvenser. De sade att det minsann var olagligt på hotell.

Susanne svarade att de skulle ha kunnat få sova i enkelrummen om de inte hade varit upptagna.

Problemen började redan efter ett par timmar efter det att bögparet hade lämnat stället. På byns hemsida plockades länken till deras Bed and Breakfast bort.

Nyheten plockades snabbt upp av gaynätverken och BBC. Telefonen ringde dag och natt. Hundratals e-post-meddelanden i timmen kom. De flesta explicit sexuella och obscena. I två och ett halvt år har terrorn fortsatt med hatmail, mordbränder och dödshot. Recensioner av deras Bed and Breakfast har förfalskats. Besök har avbokats.

Polisen har gått igenom tusentals e-post men inte kunnat spåra någon avsändare. Alla breven har skickats anonymt. Den religiösa förföljelsen tvingade polisen att patrullera utanför huset i fem månader.

Enligt lagen Equality Act (Sexual Orientation) Regulations som kom 2007 är det förbjudet att diskriminera på grund av sexuell läggning för de som tillhandahåller tjänster till allmänheten.
Fallet kommer att avgöras av domstol om några veckor.

Länk

Annonser
Kategorier:Storbritannien
%d bloggare gillar detta: