Hem > USA > Obama är slavättling trots allt

Obama är slavättling trots allt

augusti 1, 2012

Nu kommer det fram uppgifter att Obama har slavbakgrund trots allt. Länge trodde alla att Obama saknade kopplingar till de svarta slavarna eftersom hans far var från Kenya och hans mor var vit.

Nya undersökningar tyder på att Obamas mor härstammar från den förste svarte slaven John Punch som levde i Virginia på 1600-talet. Punch ska ha fått barn med en fri vit kvinna och deras barn ärvde statusen som fri och fick efternamnet Bunch.

De som gjorde undersökningen fokuserade på två grupper av släkten. I Virginia blev Bunch-släkten stora landägare och kända som vita. De som flyttade till North Carolina blev kända som mulatter. Obama härstammar från släkten i Virgina. Obamas förfädrar flyttade sedan till Tennessee och sedan till Kansas, där Obamas mor Stanley Ann Dunham föddes.

Det finns inga dokument som bekräftar att Punch var en förfäder till Bunch eftersom de har gått förlorade. Däremot vet man genom DNA-tester att män i släkten Bunch har afrikanskt Y-DNA och antagligen härstammar från Kamerun.

Länk

Annonser
Kategorier:USA
%d bloggare gillar detta: