Hem > Mellanöstern, Religion > Israeliska elever svårt chockade – arkeologiexamen innehöll frågor om kristna gravar och kyrkor

Israeliska elever svårt chockade – arkeologiexamen innehöll frågor om kristna gravar och kyrkor

juli 10, 2012

Israeliska gymnasieelever chockades förra veckan då det förekom kors och kristendom på studentexamen i israelstudier och israelisk arkeologi. Många elever vägrade att svara på frågorna. Lärare kritiserar de som har konstruerat provet.

I förra veckan drabbades många israeliska gymnasieelever av chock när de fick se studentexamen i ”Israels land” som handlar om israelstudier och israelisk arkeologi. En stor del av provet handlade om kristna kyrkor och kristendom. Något som har funnits i Levanten de senaste 2000 åren och därmed är en del av områdets arkeologi och samhällskunskap.

I provet återfanns kristna kors, vilket är förbjudet att titta på enligt vissa judiska gruppers religiösa lag, eftersom det tolkas som avgudadyrkan. Eleverna blev ombedda att beskriva olika delar av Den heliga gravens kyrka (Uppståndelsekyrkan) i Jerusalem. Även citat ur en kristen pilgrims dagbok fanns med, där Golgata utpekas som platsen där ”vår fader blev korsfäst”.

Många elever vägrade att svara på frågorna om kristendom. De kommer nu att få underkänt eftersom poängen på de övriga frågorna inte räcker till godkänt.

– Studentexamen var full av kristendom och det är en verklig skam, sade en lärare till Arutz Sheva, ett religiöst sionistiskt medianätverk.

En annan lärare säger att hon tror att folk på utbildningsministeriet försöker påverka eleverna och införa kristendom.

Annonser
Kategorier:Mellanöstern, Religion
%d bloggare gillar detta: