Hem > Antropologi > Personligheten ligger i generna enligt ny studie

Personligheten ligger i generna enligt ny studie

maj 16, 2012

En ny studie på tvillingar har visat att det är generna och inte uppväxten som bestämmer en persons karaktär. Detta gäller speciellt för sociala färdigheter och inlärningsförmågor. Dessa resultat motsäger det som psykologer, liberaler och socialister predikar, nämligen att det är miljön som formar människan.

Studien utfördes på mer än 800 tvillingar, både identiska och icke identiska. Tvillingar är tacksamma att studera eftersom de växer upp i samma hem, men att det bara är identiska tvillingar som delar samma gener. Deltagarna i studien fick svara på frågor hur de uppfattade sig själva och andra. Utifrån svaren kunde sedan forskarna sedan kategorisera olika personlighetsdrag för varje person.

Forskarna kunde sedan dra slutsatsen att identiska tvillingar i dubbelt så stor utsträckning delade samma personlighetsdrag som icke identiska tvillingar. Detta tyder på att DNA är det som påverkar mest.

Generna påverkade mest människors självkontroll men även sociala förmågor och inlärningsförmågor och känsla av meningsfullhet påverkades.

Länk

Annonser
Kategorier:Antropologi
%d bloggare gillar detta: