Hem > Europa, Samhälle > Ungern inför lagar mot homopropaganda

Ungern inför lagar mot homopropaganda

april 15, 2012

Ungern utvecklas just nu i en positiv riktning. Partiet Jobbik har lagt fram ett lagförslag som går ut på att förbjuda positiv propagaganda för ”stört sexuellt beteende”. Partiet vill också förbjuda offentliga tal och möten som propagerar för ”sexuella störningar”. Som påföljd föreslås böter på upp till 4500 kronor och fängelse i upp till två år.

Parafililobbyorganisationen RFSL kräver att den svenska regeringen ska agera och tvinga Ungern att stoppa lagen. ”Oavsett om det ungerska förslaget inspirerats av det ryska eller ej måste spridningen av dessa lagar hindras […] Sverige måste protestera när förslag av den här sorten, som kränker grundläggande mänskliga rättigheter, framförs i ett annat EU-land”, säger RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund.

Sveriges maktelit måste sluta upp med sin narcissism och börja lära av andra länder. Inom homosexpolitiken är Ryssland och Ungern både moderna och progressiva. Det säger sig självt att man i ett sunt samhälle inte ska propagera för och idealisera ”störda sexuella beteenden”.
Länk

Annonser
Kategorier:Europa, Samhälle
%d bloggare gillar detta: