Hem > Europa, Flykingpolitik, Kriminalitet > Grekland ska öppna upp läger för illegala flyktingar

Grekland ska öppna upp läger för illegala flyktingar

mars 31, 2012

Grekland ska öppna upp upp till 30 nya läger för papperslösa och illegala invandrare. Anledningen det sociala kaos som illegala invandrare har ställt till med på grund av den ekonomiska krisen.

De första lägren ska tas i bruk före nästa parlamentsval som kommer att hållas i maj. Myndigheter säger att vågen av illegala invandrare från tredje världen har skapat kriminalitet av ”epidemiska proportioner”. Inbrott, rån, personrån och mord har skjutit i höjden i stor-Aten under 2011 med 125 procent, enligt den grekiska polisen. En talesperson för polisen hävdar, baserat på häktningar och förundersökningar, att upp till 70 procent av våldsbrotten begås av utlänningar.

Under 2012 kommer läget antagligen att förvärras då inflödet av illegala invandrare har ökat med 20 procent sedan början av 2012. Speciellt afrikaner och sydostasiater passerar den turkisk-grekiska gränsen. Varje år tror man att 130 000 illegala immigranter tar sig in till Grekland från Turkiet illegalt varje år.

Lägren är ett svar mot den situation som är ohållbar. Över 2500 hus i Aten ockuperas av illegala invandrare och husen har dömts ut som obeboeliga. Hundratusentals ohygieniska människor går omkring på gatorna och begår kriminella handlingar. Fem år av recession har lett till att arbetslösheten nu är 21 procent och bland ungdomar 51 procent. Greklands inrikesminister Chrysohoidis hävdar att lägren kommer att skapa tusentals nya jobb och ge gästfrihet.

Länk

Annonser
  1. Anonym
    april 27, 2012 kl. 11:48 e m

    Ska det stundande kriget börja i Grekland?

  1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: