Hem > Östeuropa > Muslimer brände ner kyrka i Makedonien

Muslimer brände ner kyrka i Makedonien

mars 1, 2012

En ortodox kyrka brändes ner i Makedonien den 30 januari. Händelsen har inneburit att spänningarna mellan albaner och slaver återigen ökar. I samband med händelsen brändes den makedonska flaggan, och muslimska och albanska flaggor hissades.

Makedonien har ungefär två miljoner invånare och av dem är ungefär 30 procent albaner. 1961 var den siffran 13 procent. Slavernas minskande andel och albanernas ökande andel ökar sannolikheten att Makedonien kommer att gå samma öde till mötes som Kosovo.

Före andra världskriget var majoriteten slaviska serber i Kosovo. Vid tiden för Kosovokriget hade den andelen minskat till 10 procent. Nato:s och då speciellt USA:s försvar av muslimska albaner och motvilja att skydda serber har lett till att den siffran nu har minskat till fyra procent.

98 procent av albanerna i Makedonien är muslimer. Och de backas upp av den regionala muslimska stormakten Turkiet. De stödjer projektet ”gröna korridoren”, som går ut på att skapa en sammanhängande korridor av muslimer från Istanbul, genom Balkan, till Bosnien. Vid mitten av detta sekel tros projektets mål bli uppfyllt.

Jerusalem Post
Topix

Annonser
Kategorier:Östeuropa
 1. Alexander den store
  november 27, 2012 kl. 9:50 f m

  Kommentaren borttagen på grund av hets mot folkgrupp.

 2. Dimce
  november 28, 2012 kl. 1:43 e m

  Denna artikel är miss-visande och osann speciellt vad gäller ”gröna vägen ” denna benämning har tagits ur ett annat sammanhang , från mellanöstern konflikten när Ajatolah pratade om upprätthållande av gröna korridoren till Jerusalem 🙂

  • Lilla Greken
   november 28, 2012 kl. 1:47 e m

   Håller med dig Dimce;) även resten av texten är lögner, förstår inte varför folk hittar på ?saker?

  • november 28, 2012 kl. 2:34 e m

   Uppgiften är tagen från Jerusalem Post, se länk ovan. Om du har andra uppgifter som motsäger uppgifterna i den här artikeln kan länka till dem, istället för att på ett oseriöst sätt spamma kommentarsfältet.

   • Dimce
    november 28, 2012 kl. 7:23 e m

    I sånt fall blir man inte förvånad, vad kan Israeler om mitt land ( Makedonien)? hur är det möjligt att de kan bättre historia än vi som är födda där? det förvånar mig inte heller att judar skriver lögner om muslimer eftersom de är i konflikt med Palestinier som är muslimer men man blir förvånad vad har de här att göra ? varför de smutskastar Albaner,Makedoner och Turkar? att skriva osanning och främja hat och våld i andra delar av världen är skamligt, du kanske är själv av judisk härkomst eftersom du förlitar dig endast på Jerusalem post? har du inga bättre och mer trovärdiga informationskällor så tycker jag att du skall lägga ned och inte skämma ut dig inför läsarna med sådan okunskap.

 3. Tony m
  januari 22, 2013 kl. 7:49 e m

  Det låter som religionskrig, kristna och muslimer är det alltid någon som vinner av det. Det är inne och blåsa upp såna debatter, det har blivit inne och det funkar alltid. Var finns det fakta att så kallades muslimer var 13 % hur kommer det säg att de ökade så mycket, det gäller samma sak med ALBANER i Kosovo. Varför ska jag tycka synd om serber och makedoner, det låter mer som propaganda.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: