Hem > Samhälle > SVT blottar sin okunskap och politik

SVT blottar sin okunskap och politik

november 21, 2011

Sveriges television blottar sin okunskap och fördomsfulla världsbild. Saxat från Text-TV:

Presidentkandidaten Marine Le Pen, ledare för högerextrema Nationella fronten, har gjort ett franskt utträde ur euron till en av sina huvudfrågor inför valet i år. Han ligger just nu trea i opinionen.

Marine Le Pen, dotter till Jean Marie Le Pen, kallas för han fast hon är en hon. För att få jobb på SVT behövs tydligen varken allmänbildning eller åtminstone lite intelligens. Att namnet Marine är kvinnligt borde inte komma som en överraskning. Uppenbart reagerade inte författaren på namnet utan antog, i sin inavlade världsbild, att kvinnor inte kan vara nationalister.

Nationella fronten måste naturligtvis även tituleras med det propangandistiska och värdeladdade epitetet högerextrem. Detta positionerar författarens politiska åsikter och signalerar till läsaren vad denne ska tycka om nyheten i sin helhet: Utträde ur
Euro-samarbetet är dåligt och att vita fransmän ska vi tycka illa om eftersom en ”högerextrem” har vind i seglen. Var är sakligheten?

Uppdatering:
Från mediacreeper:
deulf.wordpress.com * 2011-11-21 15:50 Sveriges Television AB

SVT besökte denna blogg 15:50 idag. Ansvariga Hanna Larsson svarade på Twitter men valde dock att ignorera kritiken mot SVT angående osaklighet utan nöjde sig med att ändra ”han” till ”hon”. Svaret på Twitter blev: ”Tack – naturligtvis ska det stå hon, de ändrar.”.

Varsågod och tack för tiden tillbringad på bloggen. Ändringen är bekräftad efter en okulär besiktning av Text-TV.

Annonser
Kategorier:Samhälle
 1. Anonym
  november 21, 2011 kl. 1:41 e m

  Same ol´ same ol`…

 2. MA
  november 21, 2011 kl. 1:42 e m

  Till SVT:s försvar: Svårt att veta när man sett hen.

 3. MA
  november 21, 2011 kl. 1:56 e m

  ”Högerpopulistiskt” en vanlig term, men de som tillhör den ideologin (antagligen du!) gillar inte alltid ”höger” där — även om många med mig anser terminologin relevant och bra.

  Att det finns SD-sympatisörer i kommentarsfält på svenska SD-bloggar som jämte att skriva om ”sjupartiet” som ska avsättas även talat om att när det hänt vi som var för de partierna ska riskera att dömas till döden i specialdomstolar visar att åsikter finns där som är minst sagt auktoritära och totalitära. Att kritisera sånt snack där gör att man anklagas av andra för att vara för hård och tillhöra sjupartiet, så det är inget udda!

  Vad skulle du anse om beteckningen ”extremnationalistiskt” eller ”radikalnationalistiskt”?

  Eller ska SVT säga ”kristet socialkonservativt” om NF, lite som SD döljer nationalism? Då lär KD:are plötsligt tro att antifrihetliga antiamerikanska NF är deras systerparti…

  • november 21, 2011 kl. 2:19 e m

   En beteckning för partiet behövs nog i detta sammanhang eftersom Nationella Fronten inte kan anses vara allmänt känd i Sverige. Nationalistiska eller invandringskritiska kanske passar NF? Ord som extrem signalerar i detta sammanhang ett osakligt och politiskt ställningstagande. Journalister har använt termen parajournalistiska för att beskriva Politiskt inkorrekt. Är SVT bättre på den punkten?

   Den här bloggen är politiskt mot tokigheter som mångkulturalism, islamism, kontrajihadism och så vidare, men med intresse för antropologi och samhällsfrågor. Inte högerpopulistisk eller nationalistisk per automatik.

 1. No trackbacks yet.
Kommentarer inaktiverade.
%d bloggare gillar detta: