Hem > Asien, Samhälle > Sydkorea avskaffar sig självt

Sydkorea avskaffar sig självt

oktober 22, 2011

Eliterna i väst tyr sig till varandra och betraktar sina egna folk som skräp. En stat ska bara vara en administrativ enhet som inte ska lägga sig i strömmar av kapital, varor och människor. Mångkulturalism är en ideologi som plågar väst och som eliterna i väst försöker sprida till hela övriga världen. Vanligen brukar vi se Asien som länder med nationalism, men Sydkorea utgör ett undantag. Där omfamnas numera mångkulturalismen.

Sydkorea har nästan 49 miljoner invånare. 2007 fanns över 1 miljon registrerade utlänningar. Samma år flyttade över 110.000 utlänningar till Sydkorea för att gifta sig, så kallad ”kärleksinvandring”. 2005 var 13% av äktenskapen mellan personer av olika ras eller etnicitet.

Sydkorea väntas bli mer mångrasligt och mångkulturellt för varje år. Födelsetalen sjunker dramatiskt samtidigt som allt fler koreaner, speciellt på landsbygden, importerar fruar. Redan etablerade invandrarsamhällen drar till sig allt större flöde av både legala och illegala invandrare. De illegala invandrarna är ungefär lika många som de legala. Invandrare rekryteras aktivt från länder i Sydostasien, Pakistan och Nigeria.

Motståndet mot mångkultur minskar. 2004 tyckte 30% att fördomar mot andra raser och etniciteter vid offentliga möten skulle förbjudas. Tre år senare var den siffran uppe i 47%. På frågan om det ska vara omöjligt för personer som inte delar sydkoreanska seder och traditioner att bli sydkoreanska medborgare svarade 55% ja 2003, 2007 var den siffran nere i 31%.

Mångkultur propageras av eliten i Sydkorea. Fram till 1945 var Korea en japansk koloni. Den gamla eliten kastade japanerna ut. Efter kriget betraktades USA som befriare. Personer i den nya eliten är sedan dess ofta utbildade i USA och ser USA med dess mångkulturalism som sin förebild. Kritik mot denna ordning ses som ett stöd för Nordkorea.

I Japan byttes den gamla eliten inte ut. USA sågs inte som befriare utan som ockupant. Detta gör att USA och dess mångkulturalism inte ses som en förebild i Japan.

Bloggen Evo and proud har en artikelserie om Korea.

Annonser
Kategorier:Asien, Samhälle
%d bloggare gillar detta: