Hem > Samhälle > Förintelsen av kristna armenier

Förintelsen av kristna armenier

april 24, 2011

Idag borde världen minnas förintelsen av kristna armenier. Den 24 april 1915 markerar startpunkten för förintelsen. Den dagen arresterades 250 intellektuella armenier och ledare för armenierna i Konstantinopel. Mellan en miljon och en och en halv miljon armenier dog i förintelsen.

Vem talar om förintelsen av armenier idag ska Adolf Hitler ha sagt 1939. Ett uttalande som märkligt nog fortfarande fås anses som giltigt.

Även greker och assyrier drabbades av detta illdåd. Muslimer som dödade kristna med andra ord. Som vanligt vågar ingen i västvärlden stå upp mot muslimska illdåd.

Ytterligaren en komplikation är att förintelsen av judar betraktas som mer värd än andra förintelser. Armenierna kommer att få vänta på sin upprättelse tills den dagen då judar och muslimer jämställs med kristna.

Uppdatering:
Den parajournalistiska tidningen Dagens Nyheter skriver idag i en notis att pristagaren av Nobels fredspris och vänsterns Messias Barack Obama ”ber” Turkiet att erkänna ”massakrer”. Givetvis inte en förintelse. Därmed bryter Obama sitt eget vallöfte från 2008 att benämna händelserna som just en förintelse. Ännu ett av de otaliga vallöften som den notoriske lögnaren Obama brutit.

DN

Annonser
Kategorier:Samhälle
%d bloggare gillar detta: